Societat

El suport transfronterer a la dona migrada, a estudi

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà presenta el diagnòstic sobre la situació de les dones migrades, un treball de col·laboració dins de l’Espai Català Transfronterer

Més de trenta agents de l’Alt Empordà i el Departament dels Pirineus Orientals van participar en la jornada de tancament del microprojecte Xarxa de treball transfronterera per acollir i acompanyar dones migrades a l’Espai Català Transfronterer, liderat per l’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, finançat per la convocatòria de subvencions Eurodistricte de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i portat a terme conjuntament amb l’associació Secours Catholique de Perpinyà.

En aquesta darrera reunió es va presentar el document de diagnòstic que recull les conclusions del projecte. Aquest diagnòstic s’ha elaborat a partir de les sessions que l’associació Amunt i Crits Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà ha dinamitzat amb un grup de dones migrades de l’associació francesa Secours Catholique i les entitats Fundació Sergi, Fundació Sant Vicenç de Paül-Ksameu i Creu Roja la Jonquera.

Tot i les diferències entre les dues realitats ­a banda i banda de la frontera, el diagnòstic qualitatiu posa de manifest que els factors de risc d’exclusió social de les dones migrades a l’Espai Català Transfronterer són compartits entre la majoria de les dones que es troben en situació vulnerable.

Aquesta anàlisi assenyala que les realitats quotidianes de les dones migrades en situació de risc d’exclusió social no són gaire diferents a un costat i a l’altre de la frontera. Aquesta realitat compartida reforça la necessitat de mantenir un espai de treball basat en la cooperació transfronterera que permeti abordar conjuntament els reptes i les solucions.

El diagnòstic ha permès identificar les línies de treball que es poden reforçar per millorar l’acollida i l’acompanyament de les dones migrades a l’Espai Català Transfronterer.

En tots els casos, s’arriba a la conclusió que partir d’una millor identificació dels factors de risc permet acompanyar la reflexió sobre quines són les realitats i situacions diverses viscudes per les dones migrades, quines necessitats hi estan associades i quines actuacions serveixen per millorar les seves condicions de vida i garantir el seu accés als drets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona