Societat

La DO Tarragona ultima la creació d’una ruta per potenciar els seus vins i l’enoturisme

Hi participaran dinou cellers de les quatre comarques i es presentarà al juliol

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Tarragona està perfilant la creació d’una ruta del vi pròpia per potenciar els seus productes i l’enoturisme. En el projecte hi treballen des de fa més d’un any i els impulsors esperen poder-lo presentar el juliol. D’entrada s’hi han adherit dinou cellers de les quatre comarques que formen DO -Alt Camp, Baix Camp, Ribera d’Ebre i Tarragonès- i confien que en el futur se n’afegeixin més. La Ruta del Vi de la DO Tarragona agruparà les propostes enoturístiques que ja ofereixen els productors i també es crearan esdeveniments i activitats noves, que buscaran teixir aliances amb institucions i altres iniciatives similars.

“L’enoturisme és una de les oportunitats que tenim els cellers per donar-nos a conèixer. Som espais oberts, amb natura i a prop de les vinyes”, remarca Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona. La voluntat és lligar aquesta oferta amb altres modalitats turístiques que ja hi ha a la Costa Daurada i que serveixi també com a promoció del territori. “Es tracta de fer força amb els agents turístics de les nostres terres, com agències, touroperadors, punts de turisme, cases rurals o hotels”, exemplifica Ferré.

El president de la DO destaca que avui en dia molts cellers ja ofereixen individualment experiències enoturístiques que vinculen el món del vi amb l’esport, la cultura, l’aventura o la història. Des de fer marxa nòrdica entre vinyes fins a un descens amb caiac per l’Ebre passant per preparar sushi amb fulles de cep o fer esmorzars de veremador. Això ha fet que els productors hagin vist com els seus visitants a la vegada s’acaben convertint també en compradors dels vins i en prescriptors. Per tal aprofitar aquest potencial, Ferré confia que amb la posada en marxa de la ruta s’hi afegeixin més membres. “Som 30 cellers, és un projecte a molt llarg termini. Alguns potser encara no estan preparats o estan en fase de desenvolupament de l’enoturisme”, indica.

La proposta ja fa més d’un any que es treballa, si bé amb la covid-19 el procés s’ha accelerat. La pandèmia els ha permès tenir més temps per reflexionar, investigar i assessorar-se sobre quin camí seguir. El disseny del projecte l’està fent la companyia Tourislab, que ja ha presentat una primera proposta als membres de la DO. Falta acabar-la de polir i generar un logotip, definir una marca i concretar un eslògan. També hi treballa l’empresa Produccions Saurines, que elaborarà material fotogràfic i videogràfic que acompanyarà el llançament de la ruta.

Amb tot, considera que la Ruta del Vi de la DO Tarragona és una “oportunitat per fer més força a l’hora de comunicar”, també amb les institucions de la zona, com els diferents consells comarcals o la Diputació de Tarragona. Ferré també aposta per fer una aliança amb rutes del vi catalanes. “Com més forts siguem a nivell de Catalunya, més credibilitat tindrem de cara a l’exterior i la gent tindrà més confiança amb els vins catalans”, finalitza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona