Societat

LA CRÒNICA

Acàcies i comptadors

Antoni Amorós i Rosa Ferrer i Massó, de l’Associació d’Amics de Jardins Històrics i Paratges Naturals de Girona i col·laboradors del Temps de Flors, feien petar la xerrada als jardins dels Alemanys, ahir al migdia. “Això era un abocador de runes, i ell va aconseguir que es recuperés. Ara s’ha de mantenir.” Ell era Josep Tarrés, un poeta i activista cultural que va tenir molt a veure amb el naixement del Temps de Flors de Girona.

Tarrés va morir a l’abril, als 91 anys. Va ajudar que el call de Girona fos conegut arreu del món i que les flors gironines siguin un referent cultural i turístic a Catalunya. “Hem de repassar la seva herència i procurar que es preservi”, reconeixia Amorós.

La recuperació dels jardins, on es va fer ahir l’homenatge a Tarrés, havia inclòs la plantada d’acàcies. “Ell les volia protegir, que no es toquessin”, explicava Amorós, a qui feia la impressió que Tarrés encara hi era, ahir, a l’inici de la mostra. “La seva llum sempre hi serà”, hi afegia Ferrer.

L’acte de record al poeta va ser l’inici simbòlic d’una mostra que intenta fer compatible el passat triomfant prepandèmia amb els estàndards actuals de seguretat pública. No hi ha espais interiors guarnits i la mobilitat de la gent pel Barri Vell es fa amb cinc punts d’entrada i quatre de sortida.

Al carrer de la Força no hi ha aglomeracions. És una via només de baixada, venint de la catedral. Això fa que, a un quart d’una del migdia, hi hagi tres metres entre la persona del davant i la persona del darrere. Al final, tanques grogues eviten que se circuli en sentit contrari, tret que siguis un veí, un empleat d’un restaurant o un usuari de la Sopa, el centre d’acollida als més necessitats.

Una hostessa va comptant les persones que deixen la Força. Entre les onze del matí i les dotze del migdia, ho han fet 1.135 visitants. Ella mateixa intenta que no es colin els que volen pujar en direcció a la catedral i als jardins dels Alemanys. Acàcies i comptadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona