Societat

“S’hauria d’haver obert abans”

Responsables i treballadors dels bars i restaurants dels centres comercials, contents de poder tornar a obrir després de sis mesos

Reivindiquen poder obrir a la tarda-vespre, que, a més, és quan hi va més gent a comprar

“Avui poc és molt”, deia el responsable de Mas Q Tapas, un restaurant del centre comercial Màgic de Badalona, poques hores després d’apujar la persiana del seu negoci després de sis mesos tancat. “S’hauria d’haver obert abans”, deia, i admetia que fins que la cosa no torni a rutllar s’haurà d’esperar “que la gent torni a agafar confiança”. La veritat és que ahir al matí i fins al migdia hi va haver poca gent en aquest centre comercial tant en els bars i restaurants com a les botigues. “A veure a l’hora de dinar”, es donava ànims aquest restaurador, que, tot i la seva il·lusió per poder tornar a treballar, admetia que “costarà remuntar”. “La veritat és que comencem de zero”, deia la Montse, encarregada d’Iberic Fusion, que queda a tocar de les sales de cinema. “Crec que el cap de setmana la cosa s’animarà”, deia mentre parava les taules amb les estovalles taronja, “més que res perquè faci bonic i la gent vegi que està obert”.

No obstant l’expectació, els restaurants i bars d’aquest centre comercial lamentaven ahir que s’hagi de continuar tancant a les cinc, que és justament l’hora que molta gent va a comprar i és a partir d’aquesta hora quan la gent va al cinema i li agrada prendre alguna cosa abans d’entrar o al sortir. “Tancant a les cinc ens perdem la major part dels clients”, deia un cambrer d’aquest establiment, que lamentava “haver perdut tota la temporada d’hivern, que és la millor en aquest centre”.

Alguns locals, com l’immens Foster’s Hollywood, a la planta de dalt de tot, que pertany a una cadena de menjar americà, estaven tancats. No se sap si ja per sempre. Tampoc va apujar la persiana l’especialista en entrepans i hamburgueses Don G. I un dels restaurants estel·lars, el Wok Dinasty, encara no servia, a però tot el personal se’l veia netejant i posant-ho tot a punt, se suposa que per poder obrir avui. En altres centres comercials, com al de Diagonal Mar, l’Illa Diagonal o al Mataró Park, hi va haver més animació, sobretot a l’hora de dinar, però igualment el fet de tancar a les cinc pesa en el sector com una llosa.

En aquest sentit i davant les insinuacions del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que potser es permetrà obrir la restauració a partir de les cinc de la tarda però només en terrasses, el Gremi de Restauració de Barcelona va ser taxatiu: “No som partidaris que els sopars se serveixin únicament a l’exterior: ara com ara això va de salvar tota la restauració, també la que no té terrassa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA