Societat

353.610 vehicles surten de l’àrea metropolitana de Barcelona en la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa

Les principals retencions s’han concentrat a l’AP-7 però també a la C-17, la C-35, la C-32 i l’N-340

Un total de 353.610 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00 hores d’aquest dijous i les 15.00 hores d’aquest divendres, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Aquesta xifra representa un 6,2% menys respecte a la Setmana Santa del 2019 i un 19,3% menys respecte a fa dues setmanes.

L’autopista AP-7 ha estat la via que ha concentrat més volum de trànsit aquest divendres, on s’ha arribat als 19 quilòmetres d’aturades intermitents entre Santa Perpetua de Mogoda i Cardedeu. Les retencions s’han registrat tant al tram nord com al sud d’aquesta via. També hi ha hagut incidències a la C-17, per unes obres; a la C-35, la C-32 i l’N-340.

A banda de les aturades entre Santa Perpetua i Cardedeu, l’AP-7 ha registrat també set quilòmetres entre Martorell i Gelida, tres quilòmetres de cues a Castellbisbal i dos a la Pobla de Montornès.

D’altra banda, unes obres que tallaven un carril a la C-17 en sentit nord a Tagamanent ha provocat fins a 14 quilòmetres de cues des d’Aiguafreda. Quan s’han retirat les obres, un vehicle s’ha avariat en el mateix punt i també ha provocat restriccions de circulació. A la mateixa via hi ha hagut cues a Parets en un tram de nou quilòmetres i a Ripoll en un tram de dos.

També s’han registrat fins a 15 quilòmetres de retencions a la C-35/C-65 entre Maçanet i Llagostera i fins a 13 a la C-32 sud entre Sant Boi i Castelldefels, en sentit sud. També a la C-2 nord hi ha hagut un tram de 10 quilòmetres de circulació intensa amb aturades a Mataró.

A la C-16 s’han fet cues de fins a nou quilòmetres a Cercs en sentit nord i a l’N-340 hi han hagut retencions en un tram de sis quilòmetres al Vendrell i quatre més a l’Arboç en sentit Tarragona.

A més, hi han hagut problemes viaris a la C-33 a Parets, a la C-37 a la Vall d’en Bas, a la C-55 a Castellgalí, a la C-15 a Torrelavit, a la C-60 a la Roca del Vallès o a la C-31 a Viladecans, entre d’altres.

Dijous sense gran incidències

La situació contrasta amb la d’aquest dijous a la tarda, quan no es van registrar gaires problemes de trànsit. Tot i això, es va haver de fer pas alternatiu a la C-31 a Sitges per un accident i això va provocar uns tres quilòmetres de retencions en sentit sud.

A més, a la C-16 es va registrar 1,5 quilòmetres de cua a Cercs i 1,5 més a la Nou de Berguedà en sentit Puigcerdà. A l’N-340 hi van haver 2,5 quilòmetres d’intensitat a Castellet i la Gornal i quatre quilòmetres de retenció al Vendrell en sentit sud, així com aturades de 2,5 quilòmetres a la C-31 sud a Cubelles en sentit Tarragona i a la C-31 dos quilòmetres de retencions a Torroella de Montgrí en sentit nord.

Pel que fa a la sinistralitat, no s’ha registrat cap víctima mortal des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat divendres 26 de març.

Trànsit preveu que un mínim de 524.800 vehicles i un màxim de 585.000 tornin a l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 12.00 hores del diumenge i les 22.00 hores de dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES