Societat

La gestió directa de l’aigua a Maçanet exclou compensació

Les instal·lacions de Rec Madral estan “deteriorades”, diu l’alcaldessa

Un error fa ajornar l’empresa municipal

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva descarta indemnitzar l’empresa Rec Madral quan sigui titular del servei de l’aigua a tot el poble i n’assumeixi la gestió directa. L’alcaldessa, Natàlia Figueras, sosté que l’estat de les instal·lacions no és l’adequat. Rec Madral presta el servei a la urbanització de Residencial Park des de fa 34 anys, indiquen fonts de la companyia.

A Maçanet, l’empresa Sorea gestiona el servei en la majoria del poble (amb una pròrroga forçosa) i l'ajuntament no preveu indemnitzar l’empresa de Residencial Park. “No estem d’acord a pagar a Rec Madral. Penso, fins i tot, que ens haurien de pagar perquè ens deixen unes instal·lacions molt deteriorades. No té sentit indemnitzar-los si no ens han deixat unes instal·lacions com tocava.”

Paral·lelament, el consistori maçanetenc confiava que la nova empresa municipal de l’aigua pogués funcionar a partir del mes d’abril, però un error obliga a començar de nou la tramitació i endarrereix l’inici de la nova empresa pública fins al juny.

La correcció de la DGAL

La direcció general d’Administració Local (DGAL) de la Generalitat sosté que la comissió de l’aigua constituïda el 2020 era “una mera ampliació i no la constitució d’una nova comissió”. Segons el govern, l’Ajuntament va excedir els tres mesos de termini fixat a crear la comissió, aprovar la memòria i passar-la per ple.

L’Ajuntament va canviar “l’objecte de la comissió i els membres”, però la DGAL no considera que sigui una comissió nova. Rec Madral havia fet aquesta al·legació, que ha estat acceptada, i preveu que el procediment es pugui allargar.

El juliol del 2020, el ple de l’Ajuntament va aprovar la memòria de municipalització del servei. L’equip de govern, de Som, ERC i el PSC, treballa perquè la Generalitat consideri el consistori titular del servei i rep l’assessorament jurídic de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP).

La batllessa explica que l’equip de govern “ha heretat” part de la feina de l’exalcalde Josep Maria Ciurana (Acord). Ciurana volia municipalitzar el servei i que el dugués un tercer, detalla Figueras. Ara el consistori opta per una empresa pública amb capital municipal. Tot i això, tindrà serveis delegats [a una societat]: “En posarem a licitació una part perquè no tenim la musculatura suficient.” El control econòmic i la gestió serà, però, municipal.

LA DATA

2014
Va ser
l’any que l’Ajuntament va intentar fer un nou concurs de l’aigua perquè la concessió de Sorea havia caducat.

LA FRASE

Rec Madral vol cobrar per les inversions fetes, que nosaltres no reconeixem
Natàlia Figueras
alcaldessa de maçanet (SOM)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona