Societat

Acorden protegir les arcades de la Pista Jardí maçanetenca

L’espai ja és bé cultural d’interès local (BCIL)

El consistori posarà al dia el centre del comerç i la vida social

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva farà una actuació per protegir les arcades de la Pista Jardí, un dels espais distintius del municipi. El primer pas és la declaració de l’espai com a bé cultural d’interès local (BCIL), que s’ha aprovat per ple municipal. “Volem que [la Pista Jardí] recuperi l’essència i que pugui ser seu de més activitats”, declara el regidor d’Urbanisme i de Cultura, Xavier Xarbau (ERC).

L’equip de govern de Maçanet, de Som, ERC i el PSC, organitzarà un procés perquè els veïns hi diguin la seva sobre la futura Pista Jardí, “el centre neuràlgic del comerç i de la vida social” del poble. Xarbau explica que la Pista “s’ha de posar al dia”: la carpa que permet fer-hi activitats a cobert en dies de mal temps “ha arribat al final de la seva vida útil” i el terra ha de ser de materials “soferts”, que requereixin menys despesa en manteniment.

L’espai és ara un lloc d’esbarjo i s’hi fan entrenaments de bàsquet i d’hoquei i classes de Zumba, entre moltes altres activitats. Inaugurat per la festa major del 1949, a la Pista Jardí han tingut lloc “balls, homenatges a la vellesa, festivals infantils i culturals, espectacles de teatre, de revista i cinema, classes de ball i de sardanes, casals d’estiu, combats de boxa, patinatge sobre rodes i hoquei sobre patins”, segons la descripció feta pel Taller d’Història maçanetenc fa uns mesos.

Les llotges

En el ple municipal del dilluns 1 de febrer, dotze dels tretze regidors van avalar que la Pista Jardí sigui el primer BCIL de Maçanet. L’exbatlle Antoni Guinó (Demòcrates Independents de Maçanet) va recordar que el 1949 s’havia inspirat en un espai de Barcelona conegut com La Pèrgola i va qüestionar la utilitat de la carpa. L’exbatlle Josep Maria Ciurana (Acord per Maçanet), que es va abstenir, va demanar que es protegeixin les llotges i va alertar de l’estat d’alguns arbres propers a l’espai.

Cal recordar que al novembre Josep Lluís Lancina va rebre la primera beca de recerca històrica de Maçanet pel projecte titulat La Pista Jardí de Maçanet com a element de memòria compartida. A Maçanet, la Torre Marata, la Torre Cartellà i el castell de Torcafelló estan catalogats com a bé cultural d’interès nacional (BCIN).

LA DATA

1949
Va ser
l’any que es va inaugurar la Pista Jardí de Maçanet, inspirada en un espai de Barcelona, La Pèrgola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona