Societat

Veïns de Sils queden a les fosques per les ocupacions

La sobrecàrrega de la xarxa a les nits deixa una quinzena de famílies de les Comes sense subministrament

La companyia detecta connexions irregulars

Des de dijous, una quinzena de famílies del veïnat de les Comes de Sils queden a les fosques durant hores, a les nits. La xarxa elèctrica se sobrecarrega per culpa de les connexions irregulars en cases ocupades, admeten la companyia Endesa i l’Ajuntament. En funció del dia, fins dilluns els veïns han estat entre tres i sis hores sense corrent a partir de les vuit del vespre.

Endesa ha detectat “nombroses” connexions il·legals a les Comes i treballa “per reforçar la xarxa”. Una cinquantena de veïns pateixen a la nit “talls continuats” de llum. “Diumenge van ser tres hores a la nit i ahir [dilluns], sis hores sense llum”, explica el president de l’associació de veïns, Javier Sanguino.

El veí afirma que la companyia ha hagut de canviar sovint el fusible d’un transformador que deixa de funcionar quan hi ha sobrecàrrega. Lamenta que els ocupes alterin la vida de les famílies, “que no poden dutxar-se ni cuinar ni fer res, fins que no torna la llum, i n’hi ha que tenen mainada”, diu Sanguino.

L’Ajuntament és conscient de la problemàtica. L’equip de govern, de Junts, Fem+Sils i Tots Som Sils, treballa per buscar una solució tècnica, admet el regidor d’Obres i Serveis i Via Pública, Jordi Boada (Tots). “Tenim un problema amb les ocupacions, és obvi. Han entrat a cases, hi ha plantacions de marihuana. La xarxa no aguanta per excés de tensió i els fusibles salten.” El febrer del 2017 a les Comes ja havien viscut un episodi de frau elèctric.

Sils és un dels pobles de la Selva amb ocupacions irregulars, igual que Caldes, Maçanet i Vidreres, entre d’altres. Els ajuntaments i el Consell Comarcal han reclamat al Ministeri de Justícia una solució legal per combatre les ocupacions i els problemes que se’n deriven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla