Societat

Les protectores lamenten que el govern considere els bous patrimoni festiu

Les primeres crítiques a la declaració de les festes dels bous a les Terres de l'Ebre com a element festiu d'interès nacional no s'han fet esperar. Així, l'associació estatal per a la protecció i el benestar dels animals (Anpba) va lamentar ahir aquesta declaració aprovada pel Consell de Cultura Popular i Tradicional la setmana passada. Per Anpba les festes amb bous de les Terres de l'Ebre inclouen dues modalitats taurines –el bou embolat i el bou capllaçat– que infringeixen un «gran patiment psicològic» als animals. Per tant, per Anpba els bous «no són actes festius sinó profundament traumàtics», afirma en un comunicat.

Contenciós

D'altra banda, aquesta associació va presentar ahir davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un recurs d'apel·lació contra la sentència del jutjat número 6 del contenciós administratiu de Barcelona. Aquest jutjat va desestimar el contenciós d'Anpba contra les autoritzacions administratives de la delegació del govern a l'Ebre que va permetre la celebració de bous embolats i capllaçats a diferents localitats. Per Anpba aquestes dues modalitats incompleixen la llei de protecció dels animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia