Societat

Els Mossos comencen a prendre declaració a familiars d’usuaris de la residència de Tremp colpejada per la covid-19

La Fiscalia va ordenar investigar si el centre hauria comès delictes d’homicidi imprudent per la mort de 61 residents

Salut prorroga la intervenció del centre

Els Mossos ja han començat a prendre declaració a familiars d’usuaris de la residència Fiella de Tremp que van morir pel brot de covid-19 detectat al novembre de 2020. La Fiscalia va obrir diligències el 22 de desembre per investigar si la direcció del centre hauria comés delictes d’homicidi imprudent per la mort de 61 residents i també un delicte contra la seguretat en el treball. Ho va fer després de rebre els informes de Salut que, segons fonts judicials, recollien indicis de “dèficits organitzatius importants”. Amb aquestes declaracions, els Mossos enviaran un informe a la Fiscalia perquè analitzi si es van complir els protocols.

Prorrogada

El Departament de Salut ha acordat prorrogar la intervenció de la residència Fiella de Tremp almenys 15 dies més, tot i que el centre ja és verd des del dia 24 de desembre. Aquesta decisió s’ha pres per tal de millorar aspectes del seu funcionament, organització i gestió. Per fer-ho, Salut ha fet efectiu el traspàs de la gestió de la residència, fins ara en mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), a Sant Joan de Déu-Terres de Lleida. Un brot de covid-19 va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. L’Ajuntament de Tremp ha fet aquest divendres un minut de silenci per totes les víctimes de la covid-19 i de manera especial les del municipi i dels 61 residents del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia