Societat

Afers Socials

Relació epistolar i intergeneracional

Joves de Vilablareix feliciten per Nadal la gent gran en l’inici d’un projecte a llarg termini

La Covid ha impulsat el treball en xarxa

  • Una de les postals de Nadal que ha rebut un avi CEDIDA AJ. VILABLAREIX.
  • VÍDEO: Vídeo del projecte "No esteu soles"

A l’estiu, el grup de joves d’entre 12 a 16 anys del casal Matins actius de Vilablareix van voler fer un acte d’agraïment públic a les cosidores del municipi que durant el pic de la pandèmia van fer mascaretes per als veïns. Els van escriure una carta en què els donaven les gràcies i els relataven vivències i emocions personals durant el confinament, i els la van entregar en mà junt amb una panera amb la col·laboració dels establiments locals. “Va ser l’embrió del projecte Cartegem-nos; la idea va sorgir dels mateixos joves”, explica Maite Tixis, la regidora d’Afers Socials, Salut i Igualtat sobre la iniciativa No esteu soles , en què les cosidores van rebre el reconeixement dels més joves.

A partir d’aquí, l’àrea de Joventut i l’Oficina d’Atenció a les Persones de Can Ribotic van proposar a l’ institut de Vilablareix iniciar Cartegem-nos amb l’objectiu de començar una relació epistolar i intergeneracional entre avis i adolescents. Així, per Nadal, els joves han enviat una postal felicitant els avis per les festes. La regidora Maite Tixis destaca que, per una banda, es fa arribar “escalf i suport emocional” per combatre l’aïllament i la solitud que la Covid-19 ha provocat entre aquest sector de la població més vulnerable, i, per l’altra, que l’institut valora el fet que es potenciï l’escriptura i la lectura entre els alumnes de tercer d’ESO implicats en el projecte. S’han enviat 90 postals de Nadal i ara els avis han de respondre a la seva.

Des de fa quatre anys, a Vilablareix es desenvolupa un programa intergeneracional des de l’àrea de Serveis Socials en què s’ha implicat l’escola Madrenc, l’institut de Vilablareix i el casal de la gent gran. En aquest temps s’han dut a terme molts projectes i activitats. La regidora destaca que la pandèmia “ha donat un impuls” a tots aquests projectes que ja fa temps treballaven. Explica, però, que durant el confinament han hagut de readaptar-se per “evitar que hi hagués un trencament”. “Han sortit diferents iniciatives i anem fent xarxa; l’Ajuntament és l’eix que els connecta tots”, destaca Maite Tixis, que recalca que Cartegem-nos no és una iniciativa aïllada, sinó el fruit de molt de treball previ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA