Societat

Aixequen en tres dies un bloc amb trenta pisos prefabricats, a Banyoles

Destinats a joves, són dels primers que es fan amb aquest sistema a Catalunya

Els veïns se'n fan creus: on ahir hi completaven un edifici de tres pisos d'alçada, dilluns no hi havia res més que un solar buit. Els mòduls havien anat arribant en camions especials procedents de Cardona, on l'empresa Constructora d'Aro - Compact Habit hi té la fàbrica de cases. Els mòduls tenen una carcassa de formigó i ja arriben a lloc amb tots els revestiments de parets col·locats, així com el paviment i les instal·lacions de serveis. L'habitatge fa uns 40 m² repartits en dos ambients, separats per una paret corredissa. Dins d'una renglera d'armaris hi ha el lavabo, la cuina i diferents racons per als electrodomèstics. Un cop arriben al seu destí, els mòduls s'apilen de la manera que més convingui. En el cas de Banyoles, la comunicació entre nivells es fa a través d'una escala i uns passadissos exteriors, com si fos una balconada. A la renglera de baix s'ha condicionat un mòdul com a sala polivalent per a la comunitat. Ara faltarà fer les connexions dels serveis i la col·locació de la coberta.

En sis mesos

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va presidir ahir l'acte simbòlic de col·locació dels darrers pisos. Per ell, el sistema de mòduls prefabricats és una bona resposta a unes quantes demandes socials. D'una banda, en tenir menys costos de producció, l'habitatge surt a un preu assequible; i d'altra, facilita un estalvi energètic perquè es construeix en poc temps i, en fer-se a l'interior d'una nau, s'emeten menys agents contaminants. Per fer els pisos de Banyoles –va assenyalar el conseller– haurien calgut uns 18 mesos de feina, mentre que amb aquest sistema n'hauran fet falta només sis, sumant el temps de fàbrica i els acabats sobre el terreny. Segons els directius de l'empresa, amb el seu sistema s'aconsegueix fins a un 35% d'estalvi energètic i, quant a cost, es limita a uns 900 euros per m², una xifra que a mitjà termini –van dir– es podrà reduir sensiblement. Si s'acompleixen els terminis previstos, a l'octubre ja s'hi podrà anar a viure.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va expressar la seva satisfacció perquè aquesta promoció ajudarà a cobrir la demanda de pisos de lloguer que hi ha a la ciutat.

Els joves, aquí; els avis, al Monestir

R. E

Quan l'Ajuntament de Banyoles va cedir els terrenys perquè l'Incasol hi fes aquesta promoció es preveia que els pisos fossin tant per a joves com per a gent gran. Com que pel camí ha aparegut una iniciativa privada per aixecar un bloc de pisos per a gent gran al recinte del Monestir, s'ha decidit que finalment els habitatges de Can Puig siguin només per a joves. En les pròximes setmanes l'Ajuntament i la Generalitat han de decidir les bases per accedir-hi. Molt probablement, tindrà preferència la gent empadronada a Banyoles o a la resta del Pla de l'Estany.

Planta d'osmosi a Colera i pisos a Figueres

J.P

Colera tindrà garantit el subministrament d'aigua potable amb la nova planta d'osmosi inversa que va inaugurar el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l'alcalde de la població, Lluís Bosch. Aquesta instal·lació, amb capacitat per subministrar 37,5 m³/hora, utilitza la mateixa tecnologia que les dessalinitzadores. La inversió ha estat d'1,1 milions d'euros. A la tarda, Baltasar va participar a Figueres en l'entrega de les claus de 16 pisos de protecció oficial de lloguer per a gent gran i per a menors de 35 anys, que s'han construït al carrer Carles Fages de Climent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES