Societat

Marxa enrere en els nomenaments de la policia de Vidreres

L’Ajuntament deixa sense efecte la tria de dos caporals i del cap del cos

Des del setembre, no hi ha inspector

Un acord de ple ha deixat sense efecte dos decrets que va dictar a l’octubre l’alcalde, Jordi Camps. L’Ajuntament ha suspès la tria feta per l’equip de govern, de Junts, que va nomenar primer dos caporals interins i després un màxim responsable del cos per suplir la marxa de l’inspector, que va demanar una comissió de serveis a un altre ajuntament i va plegar al setembre. Les impugnacions d’un agent del cos han obligat a una rectificació municipal.

Al principi l’Ajuntament havia nomenat dos caporals de manera interina per pal·liar la marxa de l’inspector per dirigir el cos, que comparteix les tasques de seguretat amb els vigilants –en el futur només hi haurà policies–. De tota manera, els dos escollits no tenien dos anys d’antiguitat com a funcionaris com es demanava en els requisits.

Fonts de l’Ajuntament detallen que la llei de policies locals estableix que el substitut d’un inspector ha de ser de la mateixa escala executiva, és a dir, un inspector. Com que no n’hi havia, es va optar per dos caporals, cosa que no és estrictament legal però que “ja passa en altres municipis que no tenen inspector”.

“La mateixa escala”

Posteriorment, i d’acord amb els suggeriments del Departament d’Interior, l’Ajuntament va nomenar un cap de policia temporal amb un decret d’alcaldia. Però una altra impugnació ho ha impedit. Un informe del secretari insisteix que el cap ha de ser “de la mateixa escala [inspector]”. La persona triada era una de les dues escollides abans per fer de caporal. Tant el decret dels caporals com el del responsable es van deixar sense efecte el dia 1. Junts (vuit regidors) hi va votar a favor; ERC (tres), en contra, i el PSC (dos) es va abstenir.

La Generalitat ha autoritzat l’Ajuntament a nomenar un cap del cos de policia “de forma accidental i sense que sigui inspector [de fet, no n’hi ha]” d’entre l’actual plantilla. Això vol dir que el consistori confia a cobrir el buit a curt termini i treballa per trobar un màxim responsable interí (o accidental) amb un procés obert.

ERC presentarà al·legacions a la plantilla del personal del 2021 ja que “s’han eliminat les places de caporal”, afirma la portaveu, Anna Clapés. “Al juliol es va dir que eren urgents i ara es volen treure. Són tan necessàries com la d’inspector”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses