Societat

En tren amb les amigues

DECISIÓ · Una de les víctimes va declinar anar a Castelldefels en cotxe HOMENATGE · Veïns de Sabadell d'un dels joves morts encenen espelmes en record seu HEROIS · Un assessor del consolat de l'Equador va ser salvat pel seu fill

Janela Lizeth tenia 17 anys i la nit de la revetlla va preferir anar a Castelldefels en tren amb les amigues i trobar-se amb els pares, que anaven en cotxe familiar, a la platja. Mai no hi va arribar. Els familiars de la noia, que estudiava a l'Institut Duc de Montblanc de Rubí (Vallès Occidental) van rebre la confirmació de la terrible notícia a les dependències habilitades a la Ciutat de la Justícia. “La mare està destrossada, el pare ho porta una mica millor”, explicava un oncle de la noia, José Chiribago. Ell, resistint-se a plorar, assegurava que “el meu psicòleg és allà dalt”, en referència a Déu.

Janela no era l'única rubinenca que va travessar les vies. Una de les seves amigues, de 16 anys, està hospitalitzada, en estat lleu, a la Mútua de Terrassa. Poques hores abans de l'inici de la festa major, l'Ajuntament de Rubí va decidir celebrar un minut de silenci en dos actes programats.

Un altre municipi vallesà, Sabadell, també ha estat colpejat per la tragèdia. Un jove bolivià de 19 anys, Jesús David, que hi residia des de feia cinc anys, és una de les nou víctimes mortals confirmades. Els familiars del noi van explicar que descartaven repatriar el cadàver i que enterraran el noi a Catalunya. Un grup de veïns va homenatjar la víctima amb espelmes i una fotografia al portal de l'edifici on viu la família.

De moment, de les nou víctimes confirmades, la de més edat seria un home colombià de 39 anys. Jorge vivia a la Llagosta i, actualment, estava a l'atur després d'haver treballat com a soldador. Va anar de revetlla a Castelldefels amb un amic amb qui projectava una empresa d'estampat tèxtil i que encara està desaparegut. Jorge va ajudar el seu amic, John Mauricio, a salvar la seva dona, a la qual van aconseguir pujar a l'andana abans que passés el tren.

El fill de Raúl Castro, que té 17 anys, també li va salvar la vida al seu pare, que és assessor del consolat de l'Equador. “La meva dona va cridar que venia el tren, però no la vaig sentir. Sort que el meu fill em va agafar per l'esquena i em va tirar enrere. El tren va passar just davant meu”, explicava Castro, encara consternat per la vivència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia