Societat

societat

Mil mans pel Sant Pau

El gimnàs social de la ronda de Sant Pau té la soga al coll per un desnonament al gener

Cada dia passen 150 persones per l’espai, on es dutxen, es canvien de roba i reben menjar

Una cadena humana reivindicarà demà l’espai

En Yeugnii és un home del carrer. Rus, 49 anys, va arribar a Barcelona fa setze mesos procedent de Roma on treballava en un restaurant. A Barcelona no treballa, viu al carrer i sobreviu gràcies a l’ajuda d’una parròquia i del gimnàs social Sant Pau, a la ronda del mateix nom. En Yeugnii és una de les 150 persones que cada dia acudeix a aquest espai on deixen que es dutxi, s’hi pot canviar de roba i en surt amb una mica de menjar.

Des de l’esclat de la pandèmia, aquest espai social, tan modest com singular, ha donat cobertura a 1.062 persones necessitades, amb quasi 15.000 dutxes i mudes i més de 10.000 àpats. La funció social d’aquest centre esportiu del Raval de Barcelona quedarà estroncada el 20 de gener de l’any que ve quan es faci efectiu el desnonament que ha forçat la propietat dels terrenys, la família Ensesa de l’hotel sa Gavina de s’Agaró, després que vencés el lloguer que la cooperativa paga.

Fa 80 anys que el Sant Pau existeix i ara la propietat vol construir un edifici amb habitatge de mercat lliure, un projecte que es contradiu amb l’acord del ple de l’Ajuntament de Barcelona del maig del 2018, que comminava a comprar el solar per construir-hi un nou gimnàs i habitatge social. “L’Ajuntament no ha fet res per fer realitat l’acord”, lamenta l’Ernest, portaveu de la cooperativa que gestiona el gimnàs.

Com quasi tot en aquesta vida, el problema radica en una qüestió de números. La propietat sembla ser que té taxat el solar en 7 milions d’euros, mentre que els gestors del gimnàs treballen en una oferta d’entre 4 i 5 milions, uns diners que hauria d’aportar l’Ajuntament o un projecte mixt, de capital públic i privat.

Amb la soga al coll i el compte enrere del desnonament, i davant la “innacció” municipal, els del gimnàs s’han organitzat per cridar l’atenció de l’opinió pública i forçar una reacció de l’administració competent. Per demà dissabte està previst un primer acte de protesta, tan vistós com ambiciós. La idea és unir el gimnàs i l’ajuntament amb una cadena humana a través del carrer de la Cera, Carme, Boqueria i Ferran. L’Ernest explica que fan falta unes 500 persones i que de moment ja han cobert un 25% del recorregut. Mil mans pel gimnàs social Sant Pau, aquest dissabte a les 12 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona