Societat

Itàlia autoritza l‘Open Arms’ a desembarcar a Palerm

Els últims dos dies 124 ocupants s’han llançat a la mar per intentar arribar nedant a la costa siciliana

El vaixell humanitari ha rescatat un total de 278 migrants del 8 a l’11 de setembre

Itàlia ha assignat aquest divendres al vaixell de l’ONG Open Arms el port de Palerm, a l’illa de Sicília, perquè hi puguin  desembarcar els 150 migrants que té a bord després de deu dies d’espera.

“Aquí acaba un llarg viatge ple de violència i de patiment. Confiem que Europa a partir d’ara els tracti millor”, ha escrit l’ONG.

Els rescatats seran traslladats ara un vaixell de passatgers per passar una quarantena.

L’Open Arms va rescatar 278 migrants, entre ells 50 menors no acompanyats, a diverses operacions al Mediterrani central entre el 8 i el 11 de setembre.
Itàlia va autoritzar el vaixell Open Arms a apropar-se a les costes de Palerm per buscar abric davant el mal temps i a l’espera d’una decisió definitiva, després de la negativa de Malta deixar-lo atracar.

En els últims dos dies uns 125 ocupants s’han llançat a la mar per intentar arribar nedant a Palerm i han estat rescatats per la Guàrdia Costanera italiana. Dijous ho van fer 76 i aquest divendres han estat 48 els que han intentat nedar fins a Sicília. La nit del 15 de setembre la Guàrdia Costanera italiana ja es va ocupar de l’evacuació de dues embarassades i el marit d’una d’elles, que Malta havia rebutjat.

L’ONG va denunciar que van demanar reiteradament a Malta un port, així com l’evacuació d’algunes persones o abric davant el temporal, però totes aquestes peticions van ser rebutjades.

Els metges de l’associació italiana Emergency van descriure la situació a bord com preocupant, amb moltes persones que necessitaven assistència mèdica per les cremades greus sofertes durant la travessa o també les tortures en els camps de Líbia.

El vaixell va romandre des del passat febrer al varador de Borriana, on es va sotmetre a una profunda i minuciosa remodelació. S’ha dotat l’embarcació de dispositius per detectar el coronavirus i porta a bord membres de la organització sanitària italiana Emergency.

Itàlia ja va permetre la setmana passada desembarcar als 25 migrants que havien passat 38 dies a bord d’un petrolier danès després de la negativa de Malta a acollir-los. Després van ser traslladats al vaixell Mare Jonio de l’ONG Mediterranea Saving Human.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual