Societat

L’explosió d’Iqoxe: tres morts i lesions imprudents

El jutjat d’instrucció 1 de Tarragona ha dictat una resolució en què acorda l’aixecament del secret de les actuacions de les diligències obertes com a conseqüència de l’explosió produïda a l’empresa Iqoxe, el 14 de gener passat, que va provocar la mort de tres persones, vuit ferits de diversa consideració i nombrosos danys materials a l’empresa i als voltants.

Segons va informar ahir el TSJC, la investigació està oberta i es treballa de forma molt exhaustiva tant en l’àmbit policial com en el judicial, i això comporta que encara no es disposi d’un atestat complet de la investigació i que els resultats, en aquests moments, siguin provisionals. Per la seva complexitat, la causa s’ha dividit en tres parts: una peça principal i dues peces separades. La peça principal té per objecte la investigació de l’explosió i de les actuacions posteriors que es van produir. De forma provisional, la jutgessa Sofía Beltrán emmarca els fets principals en una imprudència greu amb resultat de mort, lesions, danys i delictes contra el dret dels treballadors. Els investigats són l’empresa Iqoxe com a persona jurídica i dues persones físiques. També hi ha personades dotze acusacions particulars i tres acusacions populars.

Pel que fa a les dues peces separades, la primera investiga un possible delicte d’estralls en les autoritzacions empresarials i llicències per alguns dels seus reactors que van comportar un increment significatiu de la capacitat de producció de l’empresa. La segona peça investiga delictes relacionats amb el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES