Societat

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

El curs de cuina casolana de Llambilles acaba amb un gran èxit de participació

Els veïns participants s'han mostrat molt satisfets i han demanat conjuntament a la professora i al consistori la continuïtat del curs. L'últim dia s'ha fet un sopar en què els alumnes han pogut menjar un plat de saltat de faves amb pernil i múrgoles amb foie, una romescada de peix i una copa de maduixes a l'estil M. Carme.

Les classes s'han fet tots els dimecres de vuit a deu del vespre en una estança del local sociocultural on hi ha unes piques, una nevera, un congelador i un parell de forns. La cuina, situada en un moble amb rodes, és la que s'ha utilitzat per elaborar tots els plats. L'ha deixat una veïna, que ha volgut contribuir voluntàriament en aquesta iniciativa.

Cada dimecres s'han elaborat un entrant, un segon i unes postres. Dels plats que s'han pogut degustar, destaquen com a primers una crema de musclos amb safrà, unes rodanxes de patates i bacallà amb salsa de taronja i xips de carxofa. De segons, uns rotlles de lluç farcits d'espinacs amb milfulls de patata i ceba, o un magret amb salsa de foie i confitura de tomata; i de postres, mató amb codony i salsa de mel i pinyons, o unes peres confitades amb gelatina de vi i coulis de taronja.

La professora ha estat Maria Carme Pujol, una veïna del poble que és una amant de la cuina i fa temps que ajuda a fer menjars per a molta gent en festes majors, dins la colla els amics arrossaires de Cassà de la Selva. Pujol fa sis anys que treballa de cuinera en una escola i coneix una gran varietat de trucs per fer una cuina de qualitat, ràpida i econòmica. Defensa que per a la cuina «s'ha de tenir temps, però que quasi tota es pot fer des de casa».

Les 35 persones que hi han participat eren de diferents pobles del voltant: Quart, Cassà de la Selva, Fornells, Vilablareix o Madremanya. Cada setmana se'ls ha entregat una fotocòpia amb les receptes dels plats que s'elaboren i han pogut degustar cadascun dels menjars preparats.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Sandra Florenza, estudiant en pràctiques del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró