Societat

Tossa de Mar vol prendre la temperatura als visitants

La mesura s’aplicarà quan s’entri en la fase 2 del desconfinament

A la zona més turística, la Vila Vella, es mirarà que no hi hagi aglomeracions

La Covid-19 ha tingut fins ara poca incidència a Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa de Mar té la intenció de controlar la temperatura dels visitants per evitar que entrin al poble els que tinguin febre a partir del dia que es passi a la fase 2 del desconfinament a la regió sanitària de Girona, probablement en la primera quinzena de juny. El control es farà als accessos al nucli o als aparcaments i s’allargarà durant tota la temporada turística. L’objectiu –ha explicat l’alcaldessa, Imma Colom (Junts per Tossa)– és “mantenir la tranquil·litat i la seguretat” de què, en relació amb la pandèmia, ha gaudit fins ara el municipi (és un dels llocs amb menys casos de Covid-19 diagnosticats) i garantir una bona afluència de turistes aquest estiu.

El dispositiu, que tot just s’està definint, es completarà amb un control del nombre de forasters que entren a la Vila Vella i la detecció dels punts d’aquesta zona (la més visitada del poble) que estiguin més concorreguts, per aconseguir que es guardin les distàncies de seguretat. Paral·lelament, es vol posar en servei una App en què els usuaris podran informar-se en temps real dels espais on hi ha més gent.

La inversió que suposarà aquest desplegament per a l’Ajuntament no s’ha calculat, entre altres raons, perquè no s’ha concretat encara quants empleats caldrà destinar-hi. “La nostra intenció –va manifestar ahir Colom– és recórrer a personal de serveis municipals que, a causa de la pandèmia, tenen poca activitat o s’han hagut de suspendre.”

La indefinició de l’Estat sobre les normatives especials obliga els ajuntaments a prendre decisions pel seu compte, argumenta l’alcaldessa, que també lamenta el fet que no se sàpiga encara si els municipis podran disposar dels romanents de tresoreria (superàvit) per fer front a les despeses generades per la crisi sanitària.

Lloret i Blanes

A la resta de poblacions turístiques de la costa de la Selva ara per ara no pensen seguir l’exemple de Tossa. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (Junts per Lloret), troba encertat que es vulgui saber si la gent que entra al municipi té febre, però creu que, a la pràctica, és molt complicat obtenir aquesta informació. “A Tossa poden filtrar els visitants perquè hi ha pocs accessos i és relativament petit, però a Lloret, amb 40.000 habitants i un milió de turistes, és irrealitzable”. Dulsat sí que veu factible fer un control en espais reduïts i, en aquest sentit, assenyala la intenció d’alguns establiments d’oci de Lloret d’instal·lar càmeres que detecten la temperatura de les persones.

A Blanes descarten recórrer al mètode que vol fer servir Tossa. L’alcalde, Àngel Canosa (ERC), aposta per la pedagogia, la presència d’agents cívics als espais públics (platges incloses) i el bon comportament de la gent. “Tot allò que no surti de la responsabilitat de cadascú, no funcionarà”, afirma l’alcalde de Blanes.

LA FRASE

Ens interessa molt mantenir la seguretat i la tranquil·litat que hem tingut fins ara
Imma Colom
ALCALDESSA DE TOSSA DE MAR

A Campdevànol volen tancar el torrent de la Cabana

J. C. / R. E

L’Ajuntament de Campdevànol vol tancar l’accés al torrent de la Cabana, una de les zones d’esbarjo i bany fluvial més populars de la comarca del Ripollès. L’alcaldessa, Dolors Costa, ha explicat que no tenen prou recursos per garantir les mesures de protecció contra el coronavirus en un espai on, a l’estiu, s’arriben a concentrar més de 500 persones. En tot cas, deixa clar que no s’hi podrà obrir l’accés tal com s’havia fet fins ara. El torrent de la Cabana és una zona d’interès paisatgístic i natural amb l’accés per la carretera de Gombrèn. Hi ha habilitat un aparcament a la font del Querol, on hi ha un punt d’atenció turística. Aquest aparcament és gratuït, però les persones que volen accedir, durant els mesos d’estiu, al torrent de la Cabana han de pagar una ecotaxa. És la manera que ha trobat l’Ajuntament de Campdevànol per poder regular l’accés i compatibilitzar l’esbarjo amb la conservació de l’espai. L’alcaldessa remarca que el tancament contribuiria a la recuperació d’aquest espai, sotmès a molta pressió humana. A les Planes d’Hostoles, l’Ajuntament està pendent de la celebració d’una reunió amb responsables de Protecció Civil per decidir si també tanca l’accés a la zona dels gorgs de la riera de Cogolls.

A Banyoles, per la seva banda, l’Ajuntament ha tancat l’entrada a la caseta de fusta de l’estany després de detectar que s’hi aplegaven grups de persones i que fins i tot n’hi havia que s’hi banyaven. Aquest espai és un dels tres punts del llac on es permet el bany, però a partir de mitjan juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA