Societat

JOAN ESTARRIOLA

ALCALDE DE FONTCOBERTA

“Confiem que les inversions es mantindran”

Admet que ajornar el cobrament de tributs pot portar problemes de tresoreria al consistori, però considera que la mesura era totalment necessària

Pacient de Covid-19
Joan Estarriola pot parlar del coronavirus amb coneixement de causa ja que l’ha patit. Sortosament –explica– els símptomes van ser lleus (“el més molest va ser una tos seca”) i no el van haver d’ingressar. Durant el seu rigorós confinament domiciliari ha pogut continuar treballant en les tasques del consistori
Com els està anant l’experiència de portar un ajuntament en confinament?
Realment, si no fos pels mitjans tècnics de què disposem, ho tindríem molt complicat. Durant el confinament total, el personal administratiu va treballar des de casa seva. Només vam obrir l’ajuntament en casos molt i molt concrets, per exemple, vam fer-ho per compulsar un document. I la brigada, confinada a casa, però amb un peu a fora, per entendre’ns. Van sortir, posem per cas, per reparar una avaria de llum.
Ara ja hi ha atenció presencial a la casa de la vila?
Sí, ara es fan torns i sempre hi ha algú. Atenem la gent d’un a un, és clar, perquè l’ajuntament és petit. Però, de fet, ve poca gent. La veritat és que només tinc paraules d’agraïment per als veïns perquè no hem hagut d’avisar ningú.
Ja han fet plens telemàtics?
Encara no. N’hauríem de fer un la setmana que ve. Ens trobem, però, que a l’ordre del dia hi ha l’aprovació d’un plec de clàusules de la licitació de la gestió de la llar d’infants i per preparar-ho ens calen reunions. És molt difícil fer-les de manera telemàtica. A part, ens trobem que la fibra òptica no arriba a tot el municipi i sovint el senyal es penja. Potser ajornarem el ple a per a més endavant o fins i tot per a quan hagin aixecat el confinament.
Hauran de deixar de banda projectes i inversions?
En principi ho podrem mantenir tot, encara que ajornant-ho. Si es confirma que la Generalitat manté el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i comptant que el projecte haurà estat acceptat, podrem executar la tercera fase de la reforma de la carretera de Fontcoberta, a Melianta. Aquesta és l’obra de més envergadura econòmica. Amb la resta no hi ha d’haver problemes. Per exemple, acabar un tram de la carretera de Vilavenut, la senyalització de senders... Tot això està aturat, però preveiem reprendre’n les obres.
Ha ajornat el cobrament de tributs?
Sí, com tothom. Això ens pot portar problemes de tresoreria, però ho havíem de fer. No pots cobrar els impostos o les taxes a un autònom que fa no sé quantes setmanes que no treballa i no aporta cap duro a casa. Què li has de fer? Embargar-li el compte? No pots pas fer això, home.
S’ha deixat córrer la consulta sobre el possible trasllat de la casa de la vila?
Fins que no ens deixin fer reunions de veïns, ho tenim difícil. Tenim dues opcions: o bé canviem el format del procés participatiu o bé esperem que es puguin fer reunions. És cert que podríem passar tota la informació de les diferents opcions a les cases i després votar telemàticament, però com ho fas per resoldre dubtes o respondre a les preguntes? Telefònicament? Mai hi haurà la franquesa i la proximitat d’una reunió presencial.
De fet, no és un tema urgent.
No, però mira, aquesta pandèmia ens ha fet adonar que, a més dels inconvenients de l’actual ajuntament que ja sabíem, patim el fet que és un edifici on per força has de treballar un al costat de l’altre i que és difícil de compartimentar. Quan fem les noves instal·lacions ho haurem de tenir en compte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA