Societat

Vic reforçarà la seguretat per evitar el pas de persones per l’entorn del riu Gurri

Un treballador d’un dels polígons ha mort arrossegat quan travessava una passera inundada

Aquesta tarda encara hi havia treballadors que caminaven per zones inundables

L’Ajuntament de Vic reforçarà la seguretat al voltant del riu Gurri. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Anna Erra, hores després que es localitzés el cos sense vida del treballador de Le Porc Gourmet que aquest dimecres ha estat engolit per la crescuda del Gurri, a la zona del Camí Vell de Taradell.

Aquest migdia encara hi havia treballadors del polígon de Santa Eugènia de Berga que caminaven per l’antiga carretera a Vic, travessant zones inundables. Erra també ha fet una crida ciutadana i especialment als empleats perquè prenguin consciència i evitin passar per la zona.

L’alcaldessa ha explicat que els camins que enllacen Vic amb el polígon de Santa Eugènia de Berga, al voltant del riu i que utilitzen molts treballadors, estava tancat. Malgrat això, ha dit Erra, “deu haver volgut passar”, ha lamentat. Conscient que malgrat els fets i que el nivell del riu és encara elevat, l’alcaldessa ha demanat a la ciutadania i especialment als empleats que no vagin per allà. A més, ha anunciat que es reforçarà la seguretat per evitar el pas de la gent.

La zona on s’ha produït el fatal accident està encara pendent d’una intervenció per pal·liar els efectes del Gloria. L’alcaldessa ha explicat que resten uns permisos per poder-la executar però, ha recalcat, que malgrat que aquesta actuació és necessària, “si no plou es pot passar sense problemes”.

Des de CCOO, que han lamentat la mort del treballador, han exigit millores a la zona per facilitar l’accés dels treballadors a peu o en bicicleta. L’alcaldessa ha reconegut que estan “collant” a les empreses perquè posin una solució. Alhora ha anunciat que des del consistori s’estan plantejant la possibilitat que la línia de bus urbana pugui arribar al polígon.

D’altra banda, l’operatiu de recerca que s’ha desplegat aquest dimecres al matí per trobar l’home que havia desaparegut en veure’s arrossegat per l’aigua no ha acabat al migdia amb la troballa del cos. Segons ha confirmat bombers a l’ACN, els cossos d’emergències continuen treballant a la zona ja que durant la recerca d’aquest matí s’ha trobat documentació d’una segona persona.

Els bombers estarien rastrejant el tram del riu Gurri que va des de Santa Eugènia de Berga, passa per Vic i arriba fins a Roda de Ter per esbrinar si també se l’hauria endut la corrent. Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra han obert diligències per localitzar aquest possible segon desaparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona