Societat

Fer BTT pels camins de transhumància

En el marc de l'eurodistricte català, la Casa de la Generalitat presentarà aquest dimecres a Perpinyà La ruta de la transhumància en BTT, una guia transfronterera d'excursionisme, publicada conjuntament pel Sindicat Mixt Canigó Grand Site, el Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci Ripollès Desenvolupament.

Aquesta guia és composta per set itineraris. El descriptiu de cadascun, mitjançant mapes desplegables, fotos en color i dades tècniques molt precises, com ara el desnivell o la distància feta, ensenyen a quin punt aquest document és una molt bona eina per llançar-se sobre aquests camins.

En altres temps, els diferents recorreguts presentats en aquesta guia del massís del Canigó i del Ripollès eren manllevats pels pastors i els seus ramats, sobretot en l'època de la transhumància a principis de l'estiu.

Avui dia, els ramats segueixen els mateixos camins pels pendents i les crestes d'aquesta zona del Pirineu català, però també s'hi veuen cada vegada més bicicletes. Per tal de fer descobrir als apassionats de BTT la riquesa dels paisatges de la ruta de la transhumància entre el Canigó i el Ripollès, el sindicat mixt Canigó Grand Site, amb el Consell Comarcal del Ripollès, han decidit realitzar una guia transfronterera bilingüe d'aquests itineraris. Aquests dos organismes, que tenen especialment com a finalitat la promoció turística del seu territori, van beneficiar-se, gràcies al programa europeu Feder, d'una subvenció per portar a terme la realització d'aquest document.

D'altra banda, en el marc d'aquesta cooperació transfronterera, els dos organismes han realitzat dos documents més que complementen aquesta voluntat de fer lluir la zona a través del turisme esportiu. Es tracta d'un llibre sobre la història de la transhumància al massís del Canigó i el Ripollès, i d'un mapa realitzat per l'Institut Cartogràfic de Catalunya en el qual surten els territoris transfronterers del Ripollès, del Vallespir i del Conflent.

L'acte de presentació tindrà lloc aquest dimecres 9 de juny a dos quarts de sis de la tarda, a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, (1, carrer de la Fusteria). En acabar l'acte hi haurà un tast de productes gastronòmics de la zona. Més informació: [email protected] i 04 68 35 17 14.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA