Societat

Amb esquís al Montseny

Tanquen els accessos amb cotxe al turó de l’Home per evitar les retencions i col·lapses dels qui ahir pujaven per tocar la neu que hi queda del temporal

La carretera entre el Brull i el Montseny continua tallada per esllavissades

No van acabar d’ensopegar el dia, però van acomplir un somni: fer una baixada esquiant des del turó de l’Home. A les germanes Helena i Alba Estapé i Grau l’afició per l’esquí de muntanya sempre les allunya fins al Pirineu. “El Montseny el tenim al costat de casa i per això és excepcional i era part de la gràcia”, diuen quan donen per tancada l’aventura i descarreguen els esquís abans de tornar cap a Granollers. S’ho han passat bé i no descarten repetir l’experiència de fer “el diumenger, amb ple d’excursionistes, ciclistes i corredors” que es van trobar pel camí per apropar-se al punt més alt del Montseny. La neu acumulada supera encara en alguns punt elevats els 30 centímetres. Molta de la que va caure es va desfer amb les intenses pluges que van deixar registres amb rècords històrics. L’estació meteorològica del puig Sesolles, a 1.668 m, en cinc dies acumulava 430 litres i a Viladrau en sumaven 420. Unes precipitacions que ara fan baixar plenes les rieres i que han provocat esllavissades a molts camins i carreteres, com ara a la BV-5301 de Seva a Santa Maria de Palautordera pel Collformic, que queda tallada entre els pobles del Brull i el Montseny.

El temporal de pluja i vent va afectar l’accés i la circulació de diferents zones del parc natural del Montseny i per aquest motiu es va recomanar des de la direcció i Protecció Civil que s’evités pujar-hi. Però res més lluny, perquè dissabte al matí, abans que els guardes controlessin els accessos, alguns vehicles van entrar a les pistes per pujar fins al turó de l’Home, d’on hores més tard tenien problemes per sortir-ne. Dins el terme de Fogars de Monclús, s’alertava que dos vehicles no podien recular ni continuar el trajecte perquè estaven atrapats pel gel a la carretera i se’ls retirava amb l’ajuda d’un tot terreny sense que calgués la intervenció dels Bombers. Ahir, els guardes del parc barraven el pas a tothom els qui intentaven accedir-hi. “S’ha d’estar vigilant perquè, tot i les indicacions, n’hi ha que obren les cadenes i passen”, es lamentava Josep Fruitós, que entén que han de deixar de fer altres tasques per fer de vigilants.

Les principals àrees de visitats, Santa Fe i Fontmartina, van omplir les zones d’aparcament. No calia anar massa lluny per jugar amb la neu suficient per treure trineus i fer ninots amb els més petits. Al centre d’informació de Can Casades no es recomanava fer la volta al pantà, que amb la crescuda havia deixat el camí molt enfangat. Com un diumenge qualsevol, tothom hi feia el vol per fer gana abans de dinar al restaurant. Els qui van intentar fer pícnic van sortir corrents sota la pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp