Societat

Escoles i carrers deserts

El segon dia de temporal manté el Maresme confinat amb tots els centres educatius tancats, els quals avui tenen previst tornar a la normalitat

L’onatge dificultava el pas dels combois

Ni una ànima. El complex del centre universitari del Tecnocampus, com la resta de centres educatius de la comarca, estava tancat i barrat com a mesura de prevenció esperant que les pitjors hores del temporal fessin acte de presència. Des de l’edifici, a pocs metres del front marítim, es veien les onades saltant les roques que protegeixen la via del tren i s’escoltava la mar remoguda. Alguns treballadors de les oficines i empreses del parc tecnològic que hi ha just davant de la universitat feien corredisses cap a la cafeteria, que es mantenia oberta tot i no tenir la clientela habitual. Una activitat inusual tant a les aules com als carrers dels voltants, on excepcionalment sobrava l’aparcament i les grues i la maquinària s’aturaven als blocs de pisos que s’estan construint. Només una colla de joves cridaven l’atenció fent-se els valents per creuar el pas subterrani a la platja tot i estar tancat. No hi van insistir en veure que els cops de vent els feien tirar enrere. Ahir era el segon dia que els estudiants es quedaven a casa després que les escoles i els instituts suspenguessin les classes dilluns a la tarda. La previsió, però, és que avui hi puguin tornar amb normalitat, tal com van comunicar els ajuntaments i els centres a les famílies. Les recomanacions de Protecció Civil, preveient que el fort vent afluixi avui però que les pluges intenses es mantinguin, és que no es facin activitats a l’aire lliure. El president del Consell Comarcal, Damià del Clot, confiava que el transport escolar que presten a una vintena de municipis estigués normalitzat de bon matí després de veure l’evolució i les afectacions de les intenses pluges que es preveien de matinada. Algunes instal·lacions, com ara el Centre de Natació Mataró, a primera línia de mar, es mantenien tancades avui en espera de l’evolució del temps.

Els més malparats pel temporal van ser els usuaris de Renfe. En el transport ferroviari es van veure imatges com ara la de Premià de Mar, on les onades petaven contra els vidres de l’estació. El tram més malmès a Cabrera de Mar és on Adif havia de començar les obres de millora per protegir la via dels temporals. El fort onatge va obligar a restringir durant tot el dia el trànsit entre l’Hospitalet i Maçanet a un tren cada hora en tots dos sentits. A la tarda la circulació se suspenia a partir d’Arenys de Mar perquè la via quedava plena de sorra i pedres a Sant Pol de Mar. A l’Alt Maresme els municipis propers a la Tordera estaven pendents del seu cabal, que passava d’1,4 m³ a 80 m³ i es desbordava a Palafolls. A la desembocadura, la zona dels càmpings de Malgrat de Mar, s’inundava i patien per les cobertes malmeses pels cops de vent al pavelló municipal i en dues escoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona