Societat

La C-13 estarà tallada tot el cap de setmana per l’esllavissada a Llavorsí

Els conductors han de fer una volta de més de tres hores per accedir a les valls d’Àneu, de Cardós i Ferrera

El sector turístic del Pallars Sobirà tem greus pèrdues econòmiques en plena campanya nadalenca

La C-13 entre Rialp i Llavorsí continuarà tallada durant tot el cap de setmana a causa d’una esllavissada de roques. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha indicat aquest dissabte que demà a la tarda es podria habilitar un pas alternatiu.

La via porta més de 14 hores barrada al pas de vehicles per un despreniment al quilòmetre 141,5, a tocar de Llavorsí i l’accés al nord del Pallars Sobirà s’ha de fer ara per la Vall d’Aran. Per tant, els viatgers ara han de fer una ruta que travessa el Coll de la Creu de Perves, el túnel de Vielha i el Port de la Bonaigua per arribar a Esterri d’Àneu.

“Per garantir la seguretat restringim la circulació a la C-13 a Llavorsí, s’ha treballat intensament però la zona no és prou segura, demà seguim. Gràcies als equips que han treballat”, ha piulat al seu compte el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín.

Trànsit encara no té previsió de restabliment de la circulació i el sector turístic del Pallars Sobirà tem greus pèrdues econòmiques en plena campanya nadalenca. L’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal Bringué, espera que la C-13 es pugui reobrir en les properes hores -a tot estirar durant la tarda d’aquest dissabte- i afirma, en declaracions a RAC1, que “alguns hotels ja han informat que hi ha cancel·lacions”.

No obstant això, Vidal assenyala que el servei de carreteres “ha desplegat tots els mecanismes perquè tiri endavant tot plegat” i espera que “tot quedi en una anècdota”.

“Ha plogut molt aquestes darreres setmanes i pot haver fet un efecte que trenqués la penya”, ha reflexionat en veu alta l’alcalde de Llavorsí.

El conseller de Territori ha visitat avui la zona on es va registrar el despreniment i ha declarat que els treballs a la zona busquen garantir “la seguretat, desenrunar la carretera i tornar a obrir la via per recuperar la normalitat per als veïns i els visitants”.

Així, ha reiterat que les pluges i els canvis de temperatura dels últims dies podrien ser la causa de la caiguda de pedres a la calçada, i que “ara es treballa a tota màquina per recuperar la mobilitat”.

Els treballs consisteixen a retirar les pedres de la calçada, col·locar una malla protectora i recuperar el talús de grava, tasques que continuaran aquesta nit i demà al matí per “poder recuperar la normalitat tan aviat com sigui possible”, a partir de la tarda-nit de demà.

Calvet ha assegurat que el seu departament estudiarà si cal emprendre “solucions més definitives, que permetin que en aquest punt no hi hagi afectacions d’aquest tipus mai més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT