Societat

Parcs infantils de Nadal amb contingut pedagògic

L’oferta d’aquests serveis, la majoria municipals, ha evolucionat del simple vessant lúdic al de la pedagogia a través del joc

Molts inclouen continguts sobre noves realitats i convencions socials

Els parcs de Nadal infantils de tipus guarderia estan passant a la història i deixen pas als lúdics, però amb continguts pedagògics. A les comarques gironines, hi ha l’exemple paradigmàtic de Figueres. Amb el nom de la Factoria Lúdica –aquest any, del 2 al 4 de gener–, aquest és un espai creat per l’Ajuntament de Figueres per investigar, aglutinar i promoure el lleure de qualitat. Segons els seus responsables, l’objectiu és facilitar la socialització, millorar l’aprenentatge, fomentar l’empatia i promoure la convivència sempre a través del joc. Es du a terme a la Casa Empordà, el Museu del Joguet de Catalunya i el Museu de l’Empordà. L’oferta és variada des de tallers d’ex-libris i una espiral de bons pensaments, fins a una cambra fosca i jocs familiars d’intercanvi emocional.

Un altre exemple de l’evolució dels parcs infantils de Nadal és el que celebren conjuntament Puigcerdà i Alp des de fa deu anys, que també combina el vessant lúdic amb l’educatiu. Aquest parc és el que registra més visitants del Pirineu. Per commemorar el desè aniversari, el parc posa en marxa una aula sensorial, que, a més, quedarà com a recurs pedagògic itinerant i permanent per a tota la comarca. Els seus promotors intenten conscienciar els més petits mitjançant el joc, els hàbits saludables, l’educació en la diversitat funcional, la solidaritat i la cooperació en el desenvolupament, etc. Estarà instal·lat al Palau de Congressos i d’Esports d’Alp fins avui i a Puigcerdà els dies 2, 3, 4 i 6 de gener al Poliesportiu. Sempre de les 16.00 h a les 20.30 h.

Al parc de Nadal de Platja d’Aro fins i tot la decoració d’aquest any és pedagògica, ja que les il·lustracions, que són de XuxuLanstrum, recullen la diversitat dels models familiars actuals. El parc El Mar dels Nens es va obrir el dia 27 i fins avui i continuarà del 2 al 4 de gener al Palau d’Esports i Congressos amb ludoteca infantil, llits elàstics, rocòdrom, tallers diversos, maquillatge artístic, tallers musical, pilotes de Zorb-Ball, jocs inflables i jocs gegants, circuit de Scalextric, brau mecànic, Shoot Down, cinema infantil i futbolí humà.

A la Bisbal d’Empordà, el parc de Nadal també va obrir les portes el dia 27 i va restar obert fins ahir mateix al pavelló firal amb una àmplia oferta lúdica i amb tallers també per als pares i mares de primers auxilis i de spining.

A Girona, al centre cívic Ter, té un caràcter més familiar. De fet, fins i tot el preu de l’entrada és per família. El parc infantil de l’Esquerra del Ter és du a terme avui dia 30 de desembre i els dies 2 i 3 de gener amb una àmplia oferta de racons de jocs de taula, manualitats i creativitat de construccions. Es completa amb l’Espai Nadons i, entre altres sorpreses, tindrà la visita d’un patge dels Tres Reis de l’Orient.

A Lloret de Mar, el parc infantil es va posar en marxa el passat dia 27 i fins avui amb propostes de jocs de fusta, llits elàstics, karts a pedals, inflables, pintacares i, entre d’altres, un espai de robòtica. A Olot, l’oferta de lleure infantil i juvenil nadalenc té el format d’activitats poliesportives no competitives. I, a Ripoll, es va posar en marxa una nova edició del Ripijoc, amb la consolidació d’una zona de joc i experimentació per despertar la imaginació i estimular la creativitat dels infants de 0 a 5 anys. Aquest parc nadalenc es va celebrar els dies 27 i 28 d’aquest mes de desembre al pavelló municipal d’esports.

Solidaritat

Les famílies de la Cerdanya podran apadrinar un Messi de Playmobil gegant, que serà l’estrella de l’espai dedicat a aquest tipus de figures al parc de la Cerdanya. Es tracta d’una iniciativa solidària per recaptar fons per a una escola d’Etiòpia. Un element comú a tots els parcs és el terreny que va guanyant la tecnologia. A Lloret hi haurà un espai d’impressió 3D i, a Platja d’Aro, un altre amb ulleres de realitat virtual.

El Lleuresport commemora el centenari del GEiEG

El Lleuresport de Girona commemora aquest any el centenari del GEiEG i, a més, el desè aniversari de la mascota d’aquest parc infantil de Nadal, un dels més històrics de les comarques gironines, amb 35 anys d’història. La Liós serà la protagonista de la cercavila inaugural. El parc ha programat una trentena d’activitats lúdiques, culturals i d’aventura, un concurs de fotografia juvenil, diversos espectacles i tallers. El parc va obrir el 24 i s’hi podrà jugar fin al 4 de gener. La regidora d’Educació i Esports, Eva Palau, va remarcar que el Lleuresport fomenta el desenvolupament de nens i nenes més enllà de ser un espai d’oci. I va destacar el seu alt valor pedagògic i educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA