Societat

Èxit turístic a Catalunya durant el pont de la Puríssima

Les estacions d’esquí gironines tanquen amb ocupacions “molt altes”

El Pirineu de Lleida supera les previsions i registra un 90% d’ocupació

Un pont de la Puríssima “esplèndid”. Si més no, així ho han qualificat els responsables de les estacions d’esquí gironines que celebren l’ocupació d’aquests dies tant en les pistes com en l’hostaleria de la zona.

El sector reconeix que “s’ha treballat molt” i a diferents comarques com el Ripollès i la Cerdanya, però també en altres com Garrotxa i Berguedà. “La veritat és que estem molt contents de l’arrencada” ha explicat el director de la Molina, Xavi Perpinyà.

Des de l’estació gironina destaquen els 111 quilòmetres de pistes que s’han obert conjuntament amb Masella i els 29 remuntadors en el domini Alp 2.500. “Creiem que és una de les millors obertures de domini a nivell europeu”, ha assenyalat Perpinyà. A Vallter, per la seva banda, també estan “molt satisfets” amb l’ocupació durant el pont.

Les bones perspectives s’han complert, i el pont de la Puríssima deixa bons registres d’ocupació tant a les pistes d’esquí de les estacions gironines, com en els restaurants i els hotels de les diferents comarques. En alguns casos, la xifra ha arribat al ple absolut i de mitjana se situa propera al 80% en el conjunt dels tres dies.

Aquestes bones dades fan ser optimista el sector que espera una temporada d’hivern “bona” especialment després de la “gran” qualitat de la neu i dels gruixos acumulats gràcies a les darreres precipitacions.

Bona mostra d’aquesta arrencada positiva són els 111 quilòmetres de pistes que s’han obert entre Masella i la Molina en el conegut com a domini Alp 2.500. Un domini que ha fet que hi hagués fins a 29 remuntadors oberts, i per tant, no hi haguessin llargues cues tot i la “gran quantitat d’esquiadors” que s’han acostat.

De fet, el director de la Molina, Xavi Perpinyà, explica que segurament és un dels millors inicis de dominis esquiables no només a Catalunya sinó també a Europa.

A més, la qualitat de la neu també ha atret els amants de l’esquí. I és que a banda de la que s’ha fabricat artificialment, les últimes nevades han deixat gruixos de neu “importants” i de qualitat ’neu pols’, la preferida pels esquiadors.

Vallter suma visitants

Just a l’altra banda, a Vallter 2000 també estan “molt satisfets” d’aquest pont, que això sí, han lamentat que només ha estat de tres dies -l’any passat va ser de quatre-.

Amb tot, per les instal·lacions hi han passat fins a 4.300 visitants -no tots esquiadors-. Això és un 15% més que els que van acostar-s’hi l’any passat.

Per tot plegat, tant a Masella com Vallter com a la Molina confien en què la temporada d’hivern serà “molt bona”, i més amb les perspectives de temps que hi ha durant les properes setmanes on sembla que hi poden haver noves nevades.

Per la seva banda, i segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Pirineu lleidatà ha registrat una ocupació del 90% durant aquest pont.

Unes dades que la vicepresidenta de l’organisme, Rosa Pujol, ha valorat com a “molt positives”, donat que s’han superat en cinc punts les previsions i s’han “complert completament les expectatives del sector”.

Pel que fa les onze estacions d’esquí lleidatanes, han venut més de 65.000 forfets durant aquestes tres dies, cosa que suposa uns 20.000 més que en el pont de l’any passat, que va durar un dia més.

El Patronat de Turisme confia que aquesta temporada serà “un èxit” i se superaran els 1.350.000 forfets venuts, un objectiu que suposaria el millor resultat dels darrers 13 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs