Societat

40 detinguts a Badalona en una operació antidroga

Els Mossos d’Esquadra també van fer escorcolls a Barcelona, Santa Coloma, Alella, Sant Celoni i Viladecans, entre altres poblacions

Van intervenir importants quantitats de droga i de diners

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir una quarantena de persones i van intervenir importants quantitats de droga i diners en efectiu, en un cop a una de les xarxes de narcotràfic més actives de l’àrea de Barcelona, amb l’epicentre al barri de Sant Roc de Badalona. En l’operació, dirigida pel jutjat d’instrucció número 3 de Badalona, els Mossos van desplegar un ampli dispositiu amb el doble objectiu de desarticular el clan de narcotraficants i restablir la tranquil·litat al barri, on venedors i consumidors havien fet que es disparés la sensació d’inseguretat entre els veïns del barri, recull Efe.

En declaracions als periodistes, l’intendent de la divisió d’investigació criminal (DIC) dels Mossos, Antonio Rodríguez, i el cap de la comissaria a Badalona, Alfons Sarrias, van destacar la importància de l’operació, en què van participar centenars d’agents, amb el suport de la unitat canina, la de subsòl, els Tedax, d’investigació criminal, la científica i mitjans aeris.

Després d’un any d’investigació, l’operació es va centrar a desarticular un dels clans de narcotraficants més actius a la zona del Barcelonès Nord, amb una quarantena de detinguts i entrades i escorcolls a Badalona, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Alella, Viladecans i Sant Celoni, a més de Riells i Viabrea.

Als detinguts se’ls acusa dels delictes de tràfic de drogues, tràfic d’armes i blanqueig de capitals, segons fonts policials. Sarrias va mostrar ahir la seva preocupació per l’augment del tràfic d’armes associat als clans dedicats al narcotràfic i, en aquest sentit, va advertir que els Mossos han detectat un augment del moviment d’armes de foc a la via pública.

Segons el cap policial, hi ha una “correlació molt clara” entre l’augment del tràfic d’estupefaents i la proliferació de les armes.

Sarrias i Rodríguez van destacar que l’operació tenia un “plus” o “derivada social”, ja que a més de desarticular una banda de narcotraficants en un dels epicentres de la venda de drogues a Catalunya, també volien recuperar la “tranquil·litat “al barri, on la presència de venedors i compradors ha generat la sensació de por entre el veïnat.

Els agents van utilitzar serres radials per entrar en alguns dels locals que van escorcollar i van mantenir sota control el subsòl, on els narcotraficants acostumen a desfer-se de les drogues.

LA XIFRA

1
any
d’investigació ha durat la tasca prèvia a l’operació realitzada ahir al barri de Sant Roc de Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona