Societat

El temporal talla carreteres i línies de tren a les comarques gironines i de Tarragona

Els Bombers han atès 272 avisos relacionats amb la pluja fins al vespre, molts dels quals a les comarques gironines

Palamós ha estat un dels municipis més afectats per la pluja intensa a primera hora de la tarda

La llevantada que assola diversos punts del país aquest dimarts afecta aquesta tarda diverses carreteres i línies de ferrocarril a les comarques gironines i tarragonines. Una gran part dels serveis dels Bombers pel temporal ha estat a les comarques gironines.

L’episodi de pluges ha deixat sense servei alguns trams de les línies R11, R15 i R16 de Rodalies de Renfe, per les quals també transcorren combois de línies regionals i de llarga distància com els del Corredor Mediterrani. Segons ha informat Renfe, la circulació de l’R15 ha quedat interrompuda entre les estacions de Marçà-Falset i els Guiamets per les condicions meteorològiques adverses i a l’R16, entre l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig, per una incidència a les instal·lacions derivada del temporal.

L’R11 ha estat unes dues hores fora de funcionament entre Girona i Llançà per falta de subministrament elèctric derivada de la llevantada, per bé que ja s’ha restablert en aquest punt.

Pel que fa a la xarxa viària, les inundacions han obligat a tallar en tots dos sentits l’N-340 a l’Ampolla, la TV-3031 a Guiamets, la C-252 a Vilabertran, la GIV-6211 a Figueres, la GIV 6311 a Vila-sacra, i la GIV-6301 a Armentera. A la C-260 hi ha un carril tallat a Castelló d’Empúries, en sentit Figures. La C-31 havia estat tallada a Calonge però ja s’ha reobert.

Incidències

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 340 trucades relacionades amb el temporal de llevant que afecta Catalunya. Per comarques, les trucades s’han fet des de: Baix Empordà 59, Baix Camp 37, Alt Empordà 36, Vallès Oriental 23, Barcelonès 23, Tarragonès 21, Baix Ebre 18, Garraf 15, Osona 13 i Baix Llobregat 13. Per municipis les trucades es distribueixen de la següent manera: Palamós 30, Tarragona 18, Barcelona 17, Mont-roig del Camp 14, Palafrugell 13, Seva 12, Figueres 12, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant 11, L’Escala 10 i Granollers 9.

Els Bombers de la Generalitat han atès fins a dos quarts de set del vespre 272 avisos. Si bé durant el matí i migdia eren per retirar arbres caiguts o elements inestables de façanes, a partir de la tarda els avisos han derivat en inundacions a carrers i baixos. La majoria s’ha concentrats als dos extrems del país, especialment a l’Empordà, a indrets com Palamós (Baix Empordà) o l’Escala (Alt Empordà).

Pluja intensa a Palamós

A la zona del Baix Empordà és on s’ha registrat més avisos entre les quatre i les cinc. Dels 71 totals que hi ha hagut aquella hora, 36 han estat a la Regió d’Emergències de Girona, 16 dels quals a Palamós.

El temporal ha deixat baixos i garatges inundats i algunes carreteres tallades durant la tarda.

Al Baix Empordà les afectacions s’han concentrat a primera hora de la tarda, quan ha plogut amb forta intensitat fins a dos quarts de sis, aproximadament. Tota l’aigua que ha caigut ha inundat alguns baixos com els de Palamós (Baix Empordà) i ha obligat a tallar la C-31 durant una estona a l’alçada de Calonge (Baix Empordà). A partir de mitja tarda les precipitacions s’han desplaçat fins a l’Alt Empordà on la concentració d’aigua ha obligat a tallar algunes vies secundàries d’accés a Vilatenim. A Vilabertran, un cotxe ha quedat atrapat a la C-252.

Una tanca impacta contra un autocar

Derivat el vent, un autocar ha rebut l’impacte d’una tanca metàl·lica a la C-33 al terme municipal de la Llagosta. A conseqüència de l’impacte s’han trencat dos vidres. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha fet sis assistències in situ sense necessitat de fer cap trasllat hospitalari. Els passatgers han pogut seguir el seu recorregut en un altre autobús.

Activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades. Es preveu que hi pugui haver onades de més de 2,5 metres.

El consistori recomana a la ciutadania que eviti accedir a les platges i recorda que està prohibit accedir als espigons i entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC