Societat

Queixes pel soroll de l’aire condicionat de l’Hipercor

Els veïns de dos blocs del carrer de Barcelona han presentat una denúncia a l’Ajuntament de Girona

Diuen que la fressa és “insuportable”

Els veïns dels blocs 91 i 93 del carrer de Barcelona de Girona han interposat una denúncia contra l’Hipercor per la fressa dels aires condicionats que l’empresa té a sobre del centre comercial, segons va informar ahir ACN. Els veïns d’aquests dos blocs asseguren que des de mitja hora abans que el centre comercial obri les portes fins a mitja hora després de tancar-les el soroll és constant al voltant dels 60 decibels de mitjana, i s’han registrat puntes de fins a 65 o 70 decibels. Els denunciants recorden que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estipula que a partir de 55 decibels és molest, i a partir dels 70 genera una pèrdua auditiva. Per això han entrat una queixa que s’ha convertit en denúncia a través de l’Ajuntament de Girona, perquè l’empresa faci les obres pertinents per corregir el problema.

Els veïns lamenten que han demanat explicacions a Hipercor per saber si posaran algun tipus d’aïllament, però no han obtingut cap resposta. En aquest sentit, el portaveu dels veïns afectats, Rubén Mora, ha explicat que diferents responsables del centre comercial l’han atès però que cap d’ells ha ofert als veïns una solució concreta a les molèsties que provoquen els aparells d’aire condicionat.

Des de l’Ajuntament han deixat clar que segueixen de manera estricta la normativa de sorolls, i reconeixen que la denúncia dels veïns s’està tramitant.

“Hem passat un estiu complicat”

El soroll dels aparells d’aire condicionat que el centre comercial Hipercor té al carrer de Barcelona ha cansat els veïns dels blocs 91 i 93. Asseguren que han passat un estiu “complicat” per la fressa constant dels aparells, especialment els dies de calor forta. “Hi ha moments que és el mateix que tenir la campana de la cuina oberta durant tot el dia a màxima potència”, es queixa Rubén Mora, portaveu dels veïns. Mora reconeix que quan va comprar el pis en aquesta zona de Girona “tenia clar” que podria haver-hi certes molèsties a causa del trànsit. “El més sorprenent és que no se senten els cotxes per culpa dels aparells d’aire condicionat de l’Hipercor”, concreta. A més, els veïns temem que, amb l’ampliació que s’està fent del centre, augmenti la seva superfície i, en conseqüència, la demanda d’aire refrigerat o de calefacció. “Ens preocupa que encara acabi fent més soroll”, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona