La Seguretat Social dóna un any més a La Passió d'Esparreguera perquè pagui els deutes pendents

L'entitat ha d'aconseguir 30.000 euros per fer front a una temporada nefasta

L'arrencada va ser bona, amb una afluència de públic similar a la d'altres anys, però la temporada s'ha tancat amb un total de 7.000 espectadors, quan habitualment el públic oscil·la entre les 10.000 i les 12.000 persones. «Ha estat una temporada fluixa», reconeix el president de l'entitat, Manel Roca, que se suma a una temporada anterior marcada per una reducció de la subvenció de l'Ajuntament. Els treballadors han estat els primers perjudicats, ja que, segons Roca, l'any passat es van haver d'acomiadar sis persones i aquest, dues més. «Només ens queda un treballador, que fa de tècnic, de telefonista i del que calgui. Ens hem quedat sense plantilla», explica. La Passió encara no ha pagat a la Seguretat Social 15.000 euros de retencions de l'IRPF als treballadors, per la qual cosa pesa sobre el teatre una ordre d'embargament. L'entitat ha arribat a un acord amb la Tresoreria de la Seguretat Social per pagar els deutes en el termini d'un any: pagaran 1.250 euros durant 12 mesos «i quan haguem pagat l'última quota aixecaran l'embargament», assenyala el president de l'entitat.

És el primer cop que La Passió d'Esparreguera es troba amb un deute similar provocat en part per la davallada de públic, tot i que fa quatre anys es va veure en una situació complicada arran de la reclamació de 120.000 euros dels hereus de Ramon Torruella en concepte de drets d'autor. La Passió, que té un pressupost anual de 240.000 euros aproximadament, es manté en bona part amb les entrades dels espectadors i amb una subvenció de l'Ajuntament. La reducció del nombre d'espectadors ha fet perdre 44.000 euros enguany, i la subvenció municipal ha baixat dels 80.000 euros del 2009 als 57.400 del conveni d'enguany –que se signarà en els propers dies–. Les diferents activitats que La Passió ha realitzat durant l'any han permès ingressar 40.000 euros, però encara queda un forat de 30.000 per tapar. L'entitat, que mou un miler de voluntaris, considera que és una quantitat força petita per posar en perill una representació que es remunta al segle XVII. Per aquest motiu, La Passió buscarà finançament en les empreses privades i en la Generalitat, que fins ara ha ajudat a fer front a imprevistos però no s'ha implicat en el cost regular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei a l’àrea metropolitana

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea
societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona