Societat

San Francisco declara grup terrorista l’Associació Nacional del Rifle dels EUA

La Junta de Supervisors de la ciutat californiana considera l’NRA incita actes de violència i fa propaganda i desinformació sobre l’ús de les armes

L’entitat titlla la declaració d’“assalt imprudent” contra l’organització, els seus membres i les “llibertats”

La Junta de Supervisors de la ciutat de San Francisco (Califòrnia) ha aprovat per unanimitat una resolució que declara a l’Associació Nacional del Rifle (NRA) com una organització de “terrorisme domèstic” i insta altres municipis nord-americans a seguir el seu exemple.

La mesura aprovada aquest dimarts a la nit qualifica a l’NRA com una organització de “terrorisme domèstic” per incitar actes de violència, desinformar i difondre propaganda sobre l’ús d’armes.

“La NRA conspira per limitar la investigació sobre la violència armada, i restringir l’intercanvi de dades sobre violència armada”, ha argumentat la supervisora Catherine Stefani en presentar la resolució.

“El més important, [l’NRA) tracta de bloquejar cada peça de legislació assenyada per a la prevenció de la violència armada proposada en qualsevol nivell, sigui local, estatal o federal”, va afegit.

La votació s’ha produït tres dies després que un home matés 7 persones a la localitat d’Odesa, a Texas, i quan es compelix un mes del tiroteig que va deixar 22 morts en un magatzem a El Paso, al mateix estat.

“Tots els països tenen persones violentes i odioses, però només a Estats Units els donem accés immediat a armes d’assalt i carregadors de gran capacitat gràcies, en gran part, a la influència de l’Associació Nacional del Rifle”, afirma la declaració.

L’NRA ha reaccionat a través de les xarxes socials dient que la resolució és “un assalt imprudent contra una organització respectuosa de la llei, els seus membres i les llibertats que tots defensen”.

En un comunicat enviat al canal de televisió KTVU, l’associació ha qualificat la resolució com “un truc absurd de la Junta de Supervisors en un esforç per distreure’s dels problemes reals que enfronta San Francisco, com la falta d’habitatge desenfrenat, i l’abús de drogues”, entre altres.

La resolució, que també demana a la ciutat que avaluï i limiti els contractes amb proveïdors afiliats a l’NRA, subratlla que el país pateix una “epidèmia de violència armada, que inclou més de 36.000 morts i 100.000 lesions cada any”.

En aquest sentit, Stefani ha destacat la freqüència amb la qual s’estan succeint els tirotejos al país.

La supervisora va impulsar la resolució després de l’atac de finals de juliol en el qual quatre persones van perdre la vida, inclosos dos menors d’edat hispans, en un festival en Gilroy, una comunitat situada a 82 milles (131 quilòmetres) al sud de SanFrancisco.

Després d’aquest tiroteig s’han registrat altres tres tirotejos massius al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona