Societat

Les pernoctacions en allotjaments turístics a Catalunya creixen un 2,1% al juliol

El Principat és el destí preferit a l’Estat per davant de les Illes Balears i Andalusia, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística

Les pernoctacions en allotjaments turístics col·lectius a Catalunya (hotels, apartaments, càmpings, turisme rural i albergs) han augmentat un 2,1% al juliol en relació al mateix mes de l’any passat i s’han situat en 13,6 milions. Són dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicades aquest divendres.

El Principat és el destí preferit a l’Estat i supera en un milió les pernoctacions a les Illes Balears i també passa per davant d’Andalusia. Al conjunt de l’estat espanyol, les pernoctacions turístiques han crescut un 0,6% interanual. Mentre que les de residents a l’Estat creixen un 3,2%, les d’estrangers han disminuït un 0,9%. Els principals mercats emissors són el britànic (amb el 25,7% del total de pernoctacions de no residents), l’alemany (15,6%) i el francès (9,9%). Un 75% de les pernoctacions totals són a hotels i un 25% a establiments turístics extrahotelers.

En relació als allotjaments extrahotelers, les estadístiques provisionals dels quals s’han publicat aquest divendres, el preu dels apartaments turístics a l’Estat ha crescut un 1,6% al juliol en relació al mateix mes del 2018. Pel que fa als càmpings, ha augmentat un 2,1% i en turisme rural un 2,5%.

Les pernoctacions en allotjaments turístics a Catalunya han augmentat un 10,1% al juliol en relació al mateix mes del 2018 i s’han situat en 1.239.997. En relació als allotjaments de turisme rural, les pernoctacions han disminuït un 4% i s’han situat en 169.783.

A Catalunya, les pernoctacions en càmpings es van situar en 3,9 milions al juliol, un 0,7% menys que l’any passat però la xifra més gran de tot l’Estat. Els punts turístics amb més pernoctacions van ser Torroella de Montgrí, Mont-Roig del Camp i Sant Pere Pescador.

El Principat també és el destí preferit de l’Estat pel que fa als albergs amb 136.011 pernoctacions, un 0,1% més que l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp