Societat

L’Astral es prepara per socórrer l’Open Arms

La segona nau de l’ONG Proactiva Open Arms porta aliments i altres materials i espera arribar a prop de Lampedusa d’aquí a dos dies

L’actor Richard Gere porta fruita, verdura i pasta al vaixell que des de la setmana passada espera un lloc on desembarcar

El vaixell Astral de l’ONG catalana Proactiva Open Arms salparà aquest divendres a la nit del Port de Badalona per assistir l’embarcació de l’associació que fa vuit dies que espera un port segur per desembarcar 121 migrants que va rescatar fa més d’una setmana.

Des de Badalona sortiran onze persones capitanejades per Savvas Kourepinis, que forma part de Proactiva Open Arms des de la seva fundació, el 2015. L’embarcació va carregada de menjar, sobretot fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. També porten recanvis pel motor i oli de l’Open Arms, que navega a prop de l’illa italiana de Lampedusa.

El viatge que inicien aquesta nit dura dos dies i catorze hores. La tripulació de l’Astral preveu quedar-s’hi un dia i tornar a Badalona d’aquí a una setmana.

Amb aquest trajecte, l’Astral vol donar suport al vaixell Open Arms que fa més d’una setmana va rescatar 121 persones que fugien de Líbia en direcció a Europa i que, des de llavors, busca un port segur on deixar-los. L’embarcació s’ha trobat amb la negativa frontal d’Itàlia, que ha aprovat aquesta setmana un decret llei que imposa multes de fins a un milió d’euros per comandats que entrin en aigües italianes sense permís.

El vaixell Open Arms ha rebut aquest divendres provisions de menjar i aigua i la visita de l’actor Richard Gere, tal com ha informat l’ONG a través del seu compte de Twitter.

Una petita embarcació, amb Richard Gere entre la tripulació, ha assistit l’Open Arms amb vitualles com fruita, verdura i pasta. L’Open Arms recrimina a Europa que no sigui “capaç de donar un port per a aquestes persones en vuit dies ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA