Societat

Iberia xifra en un 15% el seguiment de la vaga del personal de terra de l’aeroport del Prat

El sindicat UGT ha qualificat “d’abusius” els serveis mínims establerts per Foment, del 70%

El conseller Damià Calvet demana a Iberia que reprengui les negociacions “i posi solucions sobre la taula” per evitar noves aturades

Iberia ha xifrat aquest dissabte en un 14,91% el seguiment, fins a les 13 hores, de la vaga del personal de terra de la companyia a l’aeroport de Barcelona - El Prat i ha assegurat que l’aturada s’està desenvolupant sense incidències i complint-se els serveis mínims. Per la seva part, el sindicat UGT ha qualificat “d’abusius” els serveis mínims establerts per Foment, del 70%.

En un comunicat, la companyia ha assenyalat que les alteracions registrades durant el dia han estat degudes a les tempestes que han provocat que durant gairebé una hora no s’enlairés cap avió de l’aeroport barceloní.

A causa de la meteorologia, segons Iberia, Aena ha hagut de decretar “l’alerta màxima per caiguda de llamps” i durant mitja hora s’han paralitzat totes les operacions - ni enlairaments ni aterratges - a l’aeroport.

En aquest context, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha demanat aquest dissabte a Iberia que a partir de dilluns reprengui les negociacions amb els treballadors de terra “i posi solucions sobre la taula” per evitar noves aturades que afectin aquest estiu l’aeroport de Barcelona-El Prat.

En declaracions als mitjans durant una visita al Port de la Selva (Alt Empordà), Calvet ha lamentat que Iberia “no hagi resolt una crisi anunciada” i l’ha acusat de no haver complert els compromisos assolits l’any passat.

El conseller ha assegurat que entre els treballadors de terra d’Iberia de Barcelona i Madrid existeix una “desproporció brutal i alarmant”, ja que a Barcelona, amb un miler d’operacions diàries, Iberia disposa de 2.000 treballadors i un “altíssim” índex de temporalitat, mentre que Madrid-Barajas té 1.300 operacions i 7.000 empleats “amb molta menys temporalitat”.

En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat “molt preocupat” i ha criticat que Iberia acudís a la reunió de mediació d’ahir, que va acabar sense acord, “una mica amb les mans a les butxaques”.

El personal de terra d’Iberia a Barcelona ha decidit convocar dues jornades de vaga -avui i demà- per exigir millores laborals, principalment una major estabilitat de la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà