Societat

Roben més de 700 kg d’or al principal aeroport del Brasil

Un grup de vuit lladres disfressats de policies s’enduen una càrrega de 750 kg de metalls preciosos de la terminal de càrrega de Guarulhos

L’espectacular assalt s’ha desenvolupat amb gran rapidesa i sense disparar cap tret

Un grup de lladres disfressats de policies han robat prop de 720 quilograms d’or d’una empresa de transport de valors a l’aeroport internacional de Guarulhos, a la regió metropolitana de São Paulo, en un cop inèdit que no ha deixat ferits. La càrrega esta valorada en més de 120 milions de Reais brasilers (prop de 30 milions d’euros), segons fonts de la Policia Civil de l’Estat de São Paulo citades per Efe.

El robatori ha tingut lloc cap a dos quarts de tres de la tarda de dijous hora local (19.30 hora catalana) al magatzem d’exportació del terminal de càrrega de l’aeròdrom paulista, el més gran del país i un dels més importants de Sud-amèrica.

Un grup de vuit homes vestits d’agents de la Policia Federal del Brasil han irromput a bord de dos vehicles policials simulats i armats amb pistoles i fusells. Un cop a dins, els assaltants han anunciat que es tractava d’un robatori i han obligat els treballadors a transferir la valuosa càrrega d’un furgó blindat a un dels seus vehicles amb l’ajut d’un carretó elevador. L’operació s’ha desenvolupat en dos minuts i mig i sense disparar cap tret.

Segons fonts de la Policia Civil i la Militar, el dia abans els lladres haurien pres com a ostatges la família d’un encarregat de l’empresa de transports a l’aeroport per forçar-lo a col·laborar amb informacions per al robatori. Els assaltants han mantingut retinguts quatre adults i quatre menors en una casa del barri de São Miguel Paulista i els han alliberat sans i estalvis a les tres de la tarda, després de l’acció.

Els assaltants han marxat ràpidament de la terminal i han abandonat els vehicles clonats en un terreny del Jardim Pantanal, a l’est de São Paulo, on haurien transvasat la càrrega de metalls preciosos a dues furgonetes de color blanc, amb les quals han fugit cap a l’interior de l’Estat. En aquest punt han alliberat l’encarregat de l’empresa, que havien mantingut com a ostatge durant l’acció.

La policia ha trobat més tard les dues furgonetes blanques, sense especificar el lloc. També ha informat que no els consta que els cotxes policials simulats fossin robats.

En total, els lladres han robat 750 kg de metalls preciosos, dels quals 720 kg d’or. La càrrega tenia com a destinació Zuric i Nova York.

La Policia Civil, Militar i Federal han llançat un operatiu per localitzar els fugitius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses