Societat

Societat

Ningú no les vol comprar

L’Ajuntament de Crespià fa tres anys que intenta desprendre’s, sens èxit, d’uns habitatges a mig fer que va rebre pel deute contret pel seu promotor

L’Ajuntament de Crespià ja fa tres anys que intenta vendre dues cases de la seva propietat i no hi ha manera que se’n surti. Les ha posades a subhasta dues vegades, sense èxit. En la primera ocasió, el 2016, el preu de sortida que hi van posar van ser 119.000 euros i en la segona ja van baixar als 100.000 euros. “No s’hi va presentar ningú”, lamentava, la setmana passada, l’alcalde, Xavier Quer.

Ara l’Ajuntament es prepara per a un tercer intent, amb el preu rebaixat de nou, però no pas de manera excessiva. “No sé quina xifra decidirem posar-hi. De totes maneres, tampoc es tracta de vendre-ho a qualsevol preu. Si veiem que aquesta tercera vegada tampoc interessa, segons com, esperarem un millor moment del mercat immobiliari per tancar la venda”, hi afegeix, tot i que admet que els diners anirien molt bé a l’economia de la Casa de la Vila. Com la majoria de municipis petits, la d’aquest Ajuntament del Pla de l’Estany és molt limitada. El pressupost municipal d’aquest any és de 479.000 euros.

Les cases en qüestió són dues edificacions aparellades, a mig fer, situades a l’entrada del poble venint d’Esponellà. Són de planta i pis, amb un jardí a la part del davant. En no tenir cap ús i ser molt a l’abast i molt visibles, s’han convertit darrerament en un suport ideal per a pintades i cartells reivindicatius.

Pisos aquí i a Barcelona

El consistori va heretar els dos habitatges quan el promotor va passar per dificultats econòmiques i no va poder fer front a uns deutes que havia contret amb l’Ajuntament. Com que no es poden aprofitar per encabir-hi cap equipament o servei públic, van decidir desprendre-se’n.

Aquesta no és l’única finca de propietat municipal, sense comptar els edificis que tenen un ús públic o històric. Al mateix nucli de Crespià, l’Ajuntament és titular de dos habitatges que no fa massa van haver de reformar, amb l’ajuda de la Diputació, per evitar la seva degradació. I a Barcelona hi ha un pis que un particular nascut a Crespià va voler deixar al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC