Societat

Denuncien que el sector del Riuet de l’Escala està desprotegit

Usuaris i veïns alerten que hi ha manca de socorristes

Un turista belga va morir ahir afogat a la zona

La mort per afogament ahir d’un turista belga ha tornat a posar sobre la taula la problemàtica sobre la seguretat a la platja al sector del Riuet de l’Escala. Van haver de ser dos treballadors d’una guingueta els que van haver de rescatar l’home de l’aigua, que, malgrat que li van fer les maniobres de reanimació, va acabar morint.

Aquesta zona és a la frontera entre la llarga platja de Sant Pere Pescador i la de Sant Martí d’Empúries. Veïns i usuaris denuncien que l’àmplia distància entre un punt i altre fa que aquest punt acabi desprotegit. Segons asseguren, el socorrista més proper és a 700 metres, a Sant Martí d’Empúries, i a l’altra banda, a 300 metres, al sector de Sant Pere. De fet, els serveis d’emergències van haver d’activar expressament els socorristes perquè en aquest punt no n’hi ha.

No és el primer cop que es produeix un fet com aquest en aquesta zona, ja que l’any passat un altre turista va haver de ser rescatat per usuaris de la platja quan l’home estava a punt d’afogar-se també al sector del Riuet. Afortunadament llavors el banyista es va poder salvar.

Mal estat de la mar

El darrer succés es va produir ahir, passades les deu del matí, quan un turista de nacionalitat belga de 51 anys va tenir problemes per sortir de l’aigua per la mala mar que hi havia en aquell moment. Els fets van ser presenciats per usuaris de la platja, que van saltar a l’aigua per intentar rescatar-lo. Amb prou feines van poder arribar fins a l’home, que estava a uns 150 metres mar endins i ja inconscient. Com van poder, els espontanis van treure’l de l’aigua i van començar a fer-li les maniobres de reanimació. Mentre això passava, altres usuaris van trucar al servei d’emergències 112. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) –que van arribar amb una ambulància i l’helicòpter–, efectius de la policia local de l’Escala, mossos d’esquadra, agents de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim. Malgrat els esforços per salvar-li la vida, l’home va acabar morint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona