El RACC preveu que Barcelona tindrà 21.000 motos elèctriques el 2014

Unes 21.000 motos elèctriques circularan per Barcelona el 2014. Aquesta és la previsió de l'informe que el RACC va presentar ahir sobre la implantació d'aquest vehicle a la ciutat. Lluís Puerto, responsable de seguretat viària del RACC, va assegurar que Barcelona, on ara només hi ha 250 unitats d'aquest vehicle, és la «ciutat adient» per començar a implantar la moto elèctrica, perquè actualment ja hi ha un ús massiu de les motos tèrmiques, les que funcionen amb combustible, amb 266.000 vehicles d'aquest tipus registrats a la ciutat el 2007.

Puerto va afirmar també que actualment la moto elèctrica ja és competitiva respecte a la moto tèrmica en cost, prestacions i varietat de models. Els càlculs de l'estudi xifren en 7.658 euros el cost d'una moto elèctrica durant quatre anys, incloent-hi els costos de compra, tinença, combustible i manteniment. Aquests costos s'eleven a 9.080 euros per a una moto tèrmica de 250 cc i a 11.860 per a una de 400 cc, en el mateix període de temps. Les motos elèctriques tenen una autonomia de 60 quilòmetres i la bateria triga tres hores a carregar-se. La recàrrega és, precisament, el principal inconvenient per a la implantació de la moto elèctrica, a causa de la falta d'una xarxa tant de punts públics com privats per endollar el vehicle al corrent. Puerto també va explicar que el desconeixement dels usuaris sobre la moto elèctrica és un dels altres impediments per a la seva introducció en el parc de vehicles de la ciutat.

En l'informe s'assenyala que la substitució dels vehicles de combustió interna pels elèctrics significarà una gran reducció de la despesa energètica, i també una millora de la qualitat de l'aire a les grans ciutats. També suposarà un impacte gairebé inexistent per a la contaminació acústica.

LA FRASE

LLUÍS PUERTO
RESPONSABLE DE SEGURETAT VIÀRIA DEL RACC
«La moto és el vehicle ideal per iniciar la mobilitat elèctrica a Barcelona»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pia Seriñana Torrents
Alcaldessa de Cadaqués (Fem)

“El POUM serà una eina clau per avançar els propers anys”

Cadaqués
Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària
ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

figueres
GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

girona

Una seixantena d’‘influencers’ espanyols visiten la Costa Brava

roses
SUCCESSOS

Els estudiants tancaran els accessos a la UPF en suport a Gaza

Barcelona
societat

Presenten una guia per a famílies amb fills amb tartamudesa

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

La Ràpita
SERVEIS

El Govern reforça el suport a les comarques que acullen temporers en situació vulnerable

Lleida

Les obres de millora a la C-65 provoquen quilòmetres de lentitud

quart