Societat

Aigua contra l’onada

En quatre torns s’envien més de 6.000 ampolles d’aigua als efectius que lluiten contra l’incendi que afecta la Ribera d’Ebre

Nombrosos municipis catalans permeten el bany de forma gratuïta durant aquests dies de calor

Les elevades temperatures d’aquests dies han fet que diversos municipis hagin pres mesures perquè els ciutadans puguin alleugerir una mica la calor extrema. Nombrosos municipis catalans van obrir de forma gratuïta, tant dijous com ahir, la piscina municipal a tots els residents, mentre que d’altres fan extensiu aquest període fins demà. Hi ha també consistoris, com Figueres o la Roca del Vallès, que obren aquestes instal·lacions de forma gratuïta durant aquests dies però només als col·lectius més vulnerables, com les embarassades, els menors de 12 anys i els majors de 65. Alguns, com Solsona apliquen descomptes del 50% en l’entrada.

A Terrassa, on l’onada de calor ha coincidit amb la festa major, s’han habilitat diversos punts d’aigua en places de la ciutat, així com nebulitzadors que llançaran aigua durant les hores de més afectació de la calor. A més, han reforçat l’atenció sanitària i els punts d’avituallament d’aigua i s’ha activat el protocol de salut laboral per als treballadors municipals.

Les condicions són encara més extremes a la Ribera d’Ebre, on encara crema l’incendi que es va iniciar dimecres. Al centre de comandament de Vinebre, on arriben les provisions per als bombers que estan a primera línia combatent el foc, no donen l’abast per poder refredar l’aigua que hi arriba. Malgrat que no paren de rebre existències provinents tant d’empreses com de voluntaris, les altes temperatures, que s’enfilen fins als 40 graus a l’ombra, fan necessària una hidratació constant dels bombers. En quatre torns se’ls envien des del centre de comandament de Vinebre més de 6.000 ampolles d’aigua que, tan bon punt arriben al centre, es posen en neveres i es preparen per transportar-les. Per poder arribar a refredar les ampolles, una empresa de marisc i congelats ha cedit la nau que tenen a pocs metres del centre d’avituallament.

Les altes temperatures no afecten, però, només les persones. Per aquest motiu al zoo de Barcelona han posat en marxa també diverses mesures per intentar pal·liar els efectes de l’onada de calor. Per fer-ho, donen als animals aliments congelats. Als elefants els proporcionen sobretot fruita; als ossos i als primats, sucs, i a les girafes blocs de gel amb fruita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona