Societat

Detinguts a Sevilla els cinc membres de La Manada

La policia arresta José Ángel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuela, Jesús Escudero i Antonio Manuel Guerrero i Ángel Boza

L’Audiència de Navarra ha dictat ordres de detenció i ingrés per a tots cinc després que el Suprem els hagi condemnat a 15 de presó per la violació d’una jove als Sanfermines de 2016

La Policía Nacional espanyola ha detingut aquest divendres els cinc integrants de La Manada, condemnats pel Tribunal Suprem (TS) a 15 anys de presó per la violació d’una noia als Sanfermines de Pamplona l’any 2016. Els arrestos s’han produït arran d’una ordre de detenció i ingrés a presó dictada per l’Audiència de Navarra

Fonts de la Prefectura General de la Policia han confirmat a l’agència Efe han confirmat l’arrest dels cinc integrants del grup a Sevilla. Primer han detingut José Ángel Prenda i Alfonso Jesús Cabezuelo, després a Jesús Escudero i al guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero i l’últim ha estat Ángel Boza, el més jove dels cinc.

L’advocat dels cinc acusats, Agustín Martínez Becerral, ha confirmat poc abans que quatre dels seus clients ja es troben detinguts i el cinquè “està esperant” el seu arrest, que s’ha produït poc després.

Segons les fonts consultades per Efe, els condemnats no tenien la intenció de fugir després de conèixer la sentència i estaven als seus domicilis a l’espera del seu arrest.

Ara es troben en dependències policials.

La Secció Segona de l’Audiència de Navarra ha dictat aquesta tarda ordres de detenció i ingrés a presó dels cinc membres del grup després que el Suprem hagi donat a conèixer la sentència, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra.

L’alt tribunal, que ha dictat la sentència per unanimitat, ha estimat parcialment els recursos de les acusacions i ha elevat de 9 a 15 anys de presó en enquadrar els fets ocorreguts el 7 de juliol de 2016 a Pamplona en un delicte continuat de violació i no només un abús sexual amb prevalença, com van fer dos tribunals anteriors.

A Guerrero el tribunal li ha imposat dos anys més per un delicte de robatori amb intimidació per sostreure el telèfon mòbil de la víctima, una jove de 18 anys.

Els cinc joves sevillans estaven en llibertat provisional des de juny de 2018, després de dictar-se la sentència en primera instància a l’Audiència de Navarra. Aquest matí, abans de saber-se la sentència, havien anat a signar als jutjats de la capital andalusa com fan cada divendres.

Ara ingressaran directament a presó perquè l’ordre és de detenció i ingrés a presó. L’habitual és que els condemnats triïn el centre de reclusió on compliran la pena i, per arrelament, tot apunta a què sol·licitaran fer-ho a Sevilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA