Societat

Sant Miquel de Fluvià celebra la fira dels oficis artesans

En aquesta edició l’ofici protagonista del monogràfic ha estat el del vidre, amb la participació de deu especialistes

El municipi de Sant Miquel de Fluvià va acollir ahir la fira d’oficis artesans. Ahir, a més, el temps va acompanyar i es van poder celebrar tots els actes programats en la que era l’onzena edició de la fira. Entre els artesans que van fer demostracions de la seva feina hi havia cistellers, sabaters, terrissaires, picapedrers, culleraires, torners, enquadernadors i gravadors.

Cada any un ofici artesà pren un protagonisme destacat en la fira, a fi que els visitants el puguin conèixer més a fons. Aquest any ha estat el torn dels artesans del vidre, als quals ha estat dedicat el monogràfic. Deu artesans van fer demostracions entre els visitants que van acudir a la mostra.

En la fira hi han participat també diferents col·lectius de Sant Miquel de Fluvià, com ara els alumnes de l’escola Vallgarriga, que van exposar els treballs que han estat elaborant des de fa dies en els tallers del vidre sota la guia de l’artesana Ingrid Soler. També el col·lectiu de la gent gran i els joves de l’Espai Jove van fer productes, que es podien adquirir a la parada del poble i que els han d’ajudar a finançar activitats i sortides. Els usuaris del centre cívic El Club es van encarregar de la decoració de la riera i les dones del col·lectiu de la gent gran van fer les peces de decoració que es van exposar en diferents espais de la fira.

A part de les exposicions, els tallers, els jocs de fusta i el concurs de fotografies, va haver-hi visites guiades a l’església i l’entorn, música amb la coral La Farinera i la coral de Navàs, ball de bastons amb els Picots del Fluvià, cercavila i ball de capgrossos amb música d’Ives Gras.

LA XIFRA

11
edicions
de la fira d’oficis artesans s’han celebrat a Sant Miquel de Fluvià, amb la d’aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA