Societat

La vida social

Passos cap a l’autoestima

Els joves del projecte Obrador de Càritas han pintat diversos passos de vianants del Pla de l’Estany amb frases per potenciar l’autovaloració

Presenten al Troba’m un bosc d’arbres amb els mateixos missatges

El projecte Obrador de Càritas del Pla de l’Estany creix en la cinquena edició. Es tracta d’un projecte inclusiu en què l’art és l’eix vertebrador i que promou l’anàlisi crítica de la realitat. Hi participen joves de 14 a 18 anys, dels quatre instituts del Pla de l’Estany, de diversos orígens i amb necessitats diferents. Amb el suport de diversos professionals, aquest grup de joves autogestiona tot el procés de creació artística. És a dir, escullen el tema i determinen el procés creatiu en assemblea.

Segons explica la tècnica del projecte, Magda Pijoan, enguany han recuperat, en certa manera, el primer projecte, que va consistir a pintar passos de vianants a Banyoles. Ara, han insistit en aquesta iniciativa, triant com a tema central l’autoestima. Així, han pintat frases sobre aquesta estratègia de creixement personal a disset passos de vianants de Banyoles, Porqueres i Cornellà del Terri. Han optat per aquest suport perquè compleix una doble funció: dona molta visibilitat a les seves creacions i compleix un dels objectius del grup, que és la intervenció a l’espai públic.

A més, han creat El bosc de l’autoestima, un conjunt de sis arbres artístics fets amb materials diversos, la majoria reciclats, i que, a la copa, contenen elements al·lusius a les frases dels passos de vianants. Aquest projecte artístic es presentarà, el proper 8 de juny a les onze de la nit, en el marc del festival de màgia al carrer Troba’m i, posteriorment, es podrà veure durant tot el mes de juliol a l’espai jove de Cal Drac.

Pijoan ha remarcat la importància de la implicació en aquest projecte dels instituts de la comarca, de l’Ajuntament de Banyoles, de moltes entitats i de diversos adults voluntaris del Pla de l’Estany i que són claus per al seu èxit.

En edicions anteriors, els joves participants han creat un mural urbà al camí Fondo, al barri de Canaleta de Banyoles, que es va inaugurar en el marc del Festival (a)phònica. Un altre any, també en el mateix marc, els participants van crear i presentar Veus de primera, un projecte escultòric que reflexionava sobre diversos prejudicis i estereotips. I, per citar només un altre exemple, van fer a la Fundació Lluís Coromina-Espai Eat Art de Banyoles La veu dels sense veu, un muntatge audiovisual de ficció i documental, amb una banda sonora composta expressament per Krit, Marc Salvador i Danny Supertramp i una petita exposició d’escultures fetes amb material reciclat, sobre el sexisme, la vellesa, els desnonaments i la immigració. El creixement del projecte més enllà de Banyoles és el principal indicador de l’excel·lència de la seva tasca, reconeguda, entre d’altres, pel premi Serra i Moret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona