Societat

Una vintena de locals d’oci i una cinquantena d’ajuntaments s’interessen pel Protocol contra les violències sexuals del Govern

Tivissa es converteix en el primer municipi en implantar la mesura

Preveu que els vigilants de seguretat privada puguin denunciar actituds masclistes

Una vintena de locals d’oci i una cinquantena d’ajuntaments catalans ja s’han interessat pel nou Protocol de seguretat contra les violències sexuals que ha elaborat el Govern. Es tracta d’una mesura que pretén formar els cossos de seguretat públics i privats, el personal dels establiments d’oci i els treballadors municipals, perquè siguin capaços d’identificar els comportaments inadequats. El document, a més, preveu que els vigilants de seguretat privada puguin denunciar actituds inadequades. Ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, durant la inauguració d’una jornada informativa a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). “Hem d’alinear-nos contra aquesta xacra que pateix el país i de la qual ens hem de sentir avergonyits”, ha apuntat. El primer municipi en adherir-s’hi ha estat Tivissa.

Miquel Buch ha recordat que el nou Protocol s’ha creat amb l’objectiu de posar punt i final a aquesta mena d’actituds envers les dones “que l’únic que fan és sortir de festa”. El conseller ha lamentat que els cassos d’assetjament sexual sovint no estiguin previstos en el codi penal i ha recordat que el Govern ha decidit actuar des de les eines legals que té per combatre-les. “Sabem que es poden produir en diferents entorns però nosaltres hem decidir intervenir en el de l’oci”, ha comentat.

En aquesta línia ha explicat que aquest document i la seva implantació és el resultat de mesos de treball conjunt entre l’executiu català, els agents policials, diversos col·lectius i entitats del sector en defensa de les víctimes de violències masclistes, així com agents de l’àmbit privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós