Societat

L’home que va ajudar a morir l’esposa no serà encausat per violència masclista

La magistrada de violència sobre la dona ha refusat la inhibició del Jutjat d’Instrucció número 25 i no es farà responsable del cas

Ángel Hernández, l’home que va ajudar a morir a la seva dona el passat 3 d’abril, afectada per una greu malaltia, no serà investigat finalment per violència masclista en rebutjar la jutgessa de violència sobre la dona assumir el cas. La magistrada ha refusat la inhibició del Jutjat d’Instrucció 25 de Madrid respecte de l’assumpte, en entendre que la sol·licitud expressada al seu marit de forma seriosa i inequívoca per part de l’esposa de posar fi a la seva vida converteix aquest presumpte delicte en excepció respecte a les conductes recollides en la llei integral de violència sobre la dona.

Una vegada que la causa li sigui retornat al Jutjat d’Instrucció número 25 de Madrid, la titular d’aquest haurà de resoldre si finalment tramita l’assumpte o eleva una qüestió de competència davant l’Audiència Provincial madrilenya.

Després de conèixer aquesta decisió, Hernández s’ha mostrat “molt content” segons ha reconegut als periodistes abans de participar en un col·loqui en el Teatre del Barri i Produccions del Barri sobre l’eutanàsia i el dret a morir dignament.

L’home, que s’ha assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació, ha considerat que “una institució com és la de violència de gènere i que és tan necessària per a lluitar contra la violència masclista no es podia barrejar” amb el seu cas perquè “seria un desprestigi” per a ella.

Hernández ha assenyalat que cada vegada està millor, perquè han passat ja tres setmanes des que ajudés a morir a la seva esposa, si bé ha destacat que ha estat molt dur, que va passar el seu dol en el calabós i ha confiat a anar “evolucionant cap a una estabilitat física i mental”.

Hernández ha demanat que “absolutament ningú” faci el que va fer ell, perquè amb el seu acte “ja basta”, encara que ha instat als qui es trobin en la seva situació a no abandonar al seu familiar, i a estar amb ell fins al final.

L’home ha insistit que, si pot, sigui el malalt el que posi fi a la seva pròpia vida i que deixi constància del seu desig de suïcidar-se exculpant als seus familiars amb l’enregistrament d’un vídeo en el qual reconegui la seva intenció de morir.

Hernández ha cridat a la societat a mobilitzar-se perquè l’eutanàsia a Espanya sigui una realitat, ha assegurat que ell no vol ser protagonista sinó que ho ha de ser la llei i ha recalcat que els recents debats electorals li han semblat “molt fluixos” perquè han tocat el tema de manera molt superficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell