FERRAN PRAT

EXALCALDE DE VILAMALLA

«Un amic és el millor timó per estimar»

L'exalcalde va rebre un homenatge amb motiu de la gravació d'un CD que li han dedicat

La setmana passada, Ferran Prat va rebre un homenatge, en forma de concert, amb motiu de la publicació d'un CD dedicat a ell que han fet la Principal de la Bisbal, la Selvatana, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i el grup d'havaneres dels Pescadors de l'Escala. A l'Escola d'Hostaleria de Vilamalla es van reunir més de 300 persones, amb una àmplia representació de l'àmbit polític i sanitari. Prat, després d'estar 25 anys a l'alcaldia de Vilamalla, és ara un patró actiu de la Fundació Oncolliga de Girona que es dedica a l'ajuda el malalt de càncer.
–Li van fer una bona festa.
–«Per mi ha suposat molt perquè, a més del que allà es va dir, he rebut cartes i escrits molt emocionants de gent que hi va ser, i d'altres que no hi van poder ser, com el president Jordi Pujol. Va venir el director mèdic de l'Institut Català d'Oncologia, Joan Brunet; la gerent de l'hospital de Figueres, Margarita Bou; molts metges i membres de la Fundació Oncolliga. També va venir gent de Renfe, expressament des de Madrid, polítics... A l'estudi de gravació deien que no és gens habitual que a un particular com jo unes orquestres de prestigi li escriguin sardanes com L'amic Ferran i L'avi Ferran, i, a més, li gravin un CD.Va haver-hi 300 persones perquè no n'hi cabien 301. Hi ha hagut gent que s'ha molestat per no haver-li dit, i em sap molt de greu, però la capacitat màxima era de 300 persones. Per la magnitud que va agafar l'acte si haguéssim tingut lloc per a 300 persones més, 300 més haguessin vingut.»
–Qui va impulsar l'acte?
–«Els iniciadors van ser La Principal de la Bisbal i la Selvatana, que van anar a gravar el CD amb les dues sardanes que m'havien dedicat. A l'estudi van trobar els Pescadors de l'Escala i s'hi van afegir. La Montse Cristau, que cantava amb la Bisbal, em va voler dedicar la sardana Girona m'enamora i la Susanna, la cantant de la Selvatana, que som molt amics, també em va voler dedicar una sardana. Després hi ha en Jaume Cristau, que quan vam inaugurar l'ajuntament de Vilamalla li vaig demanar que escrivís una sardana i va fer Vilamalla, al president Pujol. Havia extraviat la partitura, però al final la va trobar i també la hi vam afegir. I en Carles Coll amb l'Orquestra de Cambra també es va voler afegir al projecte i ha sortit un CD que ha quedat molt bé. Del muntatge de l'acte se'n va cuidar un grup molt maco de gent.»
–Fa tres anys va plegar de la gestió municipal després de dedicar-hi gairebé tres dècades. Troba a faltar la vida política?
–«Gens. Políticament el món ha canviat molt i estic molt defraudat de tots els polítics. Jo mai he sigut polític, només alcalde del meu poble.»
-Què l'ha defraudat?
-«A l'època del president Pujol, tot era més accessible, podies parlar amb els consellers. Ara tot és diferent i tothom està emprenyat. A la medicina veus el metges que no estan satisfets perquè s'ha deshumanitzat la medicina, i ho han fet els polítics perquè els exigeixen deu minuts per fer una visita. I en oncologia el metge ja necessita deu minuts només per a la família, perquè és tan important la família com el mateix malalt. No es pot dedicar deu minuts per dir a una persona que té un tumor maligne i que l'han d'operar.»
–Acaba de complir 73 anys i ara es dedica a la feina divulgativa per ajudar els malalts de càncer.
–«Sí, no paro. Els metges em van dir fes el que vulguis menys anar del llit al sofà i del sofà al llit. Miro de participar activament en la Fundació Oncolliga i en activitats a l'hospital Trueta, amb el qual hi ha una gran col·laboració. També cada any acompanyo malalts a Lurdes. Vaig tenir el primer càncer fa dotze anys i ara fa un any em van operar d'un altre que em va portar pràcticament a l'altre barri. Vaig estar set mesos ingressat a l'hospital de Sant Pau i d'aquests, tres mesos i mig sedat i connectat a les màquines.» Per dos cops el director de l'hospital va avisar la família que l'endemà desconnectarien les màquines. I un d'aquests cops, el grup amb qui esmorzo a Can Costa van trucar a la meva filla per demanar com havia passat la nit i quan els va dir que volien desconnectar la màquina, en comptes d'esmorzar se'n van anar a missa a la Salut de Terrades i aquell dia vaig començar a reaccionar.»
–En què l'ha fet canviar la malaltia?
–«En donar més valor a la família i als amics. Tenir un bon amic és el millor timó per aprendre a respectar i estimar. I l'acte de dijous va ser la millor medicina.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot