Societat

Almenys tres morts i cinc ferits en el tiroteig a Utrecht

Les autoritats busquen Gökmen Tanis, un home de 37 anys nascut a Turquia, com a presumpte autor dels fets

Almenys tres persones han mort arran del tiroteig a Utrecht, als Països Baixos, segons ha informat l’alcalde de la localitat, Jan van Zanen, i ha confirmat posteriorment la policia. Tot i que en un primer moment fonts policials havien parlat de nou persones ferides, un nou balanç fet públic parla de cinc persones ferides, de les quals tres es troben en estat greu.

La policia holandesa ha difós la imatge de Gökam Tanis, un home de 37 anys nascut a Turquia i presumpte autor del tiroteig a Utrecht que ha causat almenys un mort i múltiples ferits. A través del canal oficial de Twitter, la policia d’Utrecht ha demanat la col·laboració ciutadana en la identificació i cerca de Tanis. La imatge difosa és una captura de vídeo de les càmeres de seguretat del tramvia. La investigació està en curs i no es descarta la possibilitat que es tracti d’un acte terrorista. La zona ha estat acordonada després de l’incident, que s’ha notificat a les autoritats al voltant de tres quarts d’onze del matí.

L’autor dels trets, “probablement un sol home”, segons les autoritats, ha fugit després de disparar aquest matí “a dins o al voltant” d’un tramvia a l’encreuament de la Plaça 24 d’Octubre. La zona ha estat acordonada després de l’incident, que s’ha notificat a les autoritats al voltant de tres quarts d’onze del matí.

El Coordinador Nacional de la Lluita contra el Terrorisme (NCTV per les sigles en holandès), Pieter-Jaap Aalbersberg, ha decidit fixar el nivell 5 d’alerta terrorista, el màxim possible, a la província d’Utrecht fins com a mínim aquest vespre. Segons el coordinador, que depèn directament del ministeri de Justícia, el tiroteig a Utrecht té “totes les característiques” d’un atac terrorista.

En paral·lel, les autoritats han adoptat mesures addicionals de precaució a les estacions de tren i les mesquites de Rotterdam. La policia d’Utrecht ha fet una crida als ciutadans perquè evitin acostar-se a la zona on s’ha produït el tiroteig, a l’encreuament de la Plaça 24 d’Octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT