Societat

El líder de Vox detingut a Lleida, portat al jutjat perquè escolti el relat de la víctima

El TSJC ha insistit que el detingut “no està encara a disposició judicial” i que serà divendres quan passi a disposició del tribunal

El líder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, detingut el dimarts per presumptes abusos sexuals a un discapacitat, ha estat conduït aquest dijous al jutjat de guàrdia d’aquesta ciutat per a poder seguir, sense contacte visual, la compareixença i declaració de la víctima.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el procediment, que s’ha prolongat durant una hora, s’ha dut a terme d’acord amb el protocol conegut com a ‘cambra de Gesell’, que no permet el contacte visual entre la víctima i l’investigat. Segons aquest protocol, establert per a víctimes especialment vulnerables, les preguntes no les poden fer directament les parts, sinó un professional assistencial especialitzat.

Les parts personades i la mateixa magistrada han pogut seguir la compareixença des de darrere d’un vidre, que facilita la intimitat i seguretat de la víctima, tal com exigeix la llei.

El TSJC ha insistit que el detingut “no està encara a disposició judicial”, i “la seva posada a disposició judicial serà, previsiblement, demà” divendres, amb el que els Mossos esgotarien així les 72 hores de què disposen per a prosseguir amb les investigacions.

El tribunal ha afegit que “en aquest moment processal, es tracta d’una única víctima” i, per tal com és “especialment vulnerable”, la Fiscalia pot “perseguir d’ofici qualsevol informació que permeti la seva identificació directa o indirecta, atès que compta amb especial protecció dels seus drets”.

El líder de Vox a Lleida, a qui el partit ja ha suspès de militància, va ser detingut dimarts passat a la tarda en el seu lloc de treball, situat en el barri ilerdenc de Cappont. Ortiz es presentava en les xarxes socials com a president de Vox a Lleida, tot i que des del partit ultradretà van manifestar ahir que tan sols era un “militant de base”. En aquest sentit, el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va dir ahir dimecres que el seu partit no descarta personar-se com a acusació contra Ortiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA