Societat

Marxa enrere al sentit de dos carrers del barri vell d’Anglès

L’equip de govern tornarà a la situació anterior a la del mes de juliol, ja que admet que el canvi no ha significat cap millora

El 69% dels participants d’una consulta en línia estaven en desacord

L’equip de govern d’Anglès (CiU i Anglès 2015) ha fet marxa enrere en el canvi de sentit de la circulació de dos carrers del nucli antic (Comerç i d’Avall). Mig any després de canviar la mobilitat a les dues vies, l’Ajuntament rectifica perquè veu que no hi ha hagut cap millora. “Si fas un canvi és per millorar la qualitat de vida dels veïns del barri antic. Si veus que el fas i no els l’has millorat, quin sentit té?”, assenyala l’alcaldessa, Àstrid Desset (CiU).

La intenció era que la gent “s’acostumés” a la nova situació tenint en compte que el pla de barris ha regirat i modernitzat el centre del poble –el nucli antic és bé cultural d’interès local (BCIL). Des del juliol, el carrer d’Avall era de sortida del barri vell (o baixada) i el Comerç, d’entrada (o pujada). D’aquí a poques setmanes, però, l’Ajuntament canviarà els senyals i la situació tornarà al punt de fa mig any.

Desset ha explicat que tenien opinions per a tots els gustos, però que el final ha prevalgut les valoracions dels veïns en una enquesta. L’Ajuntament va convocar a una consulta en línia sobre l’esmentat canvi de circulació. Per participar en la votació, calia estar empadronat al poble i tenir més de 18 anys. La votació va estar activa del 8 al 18 de febrer.

Plataforma de votació

Mitjançant la plataforma Som.angles.cat, 203 veïns van pronunciar-se sobre la nova mobilitat. El 69,95% (142 votants) es va mostrar disconformes amb els canvis de l’Ajuntament, al 30,05% (61 participants) ja li anava bé.

La majoria dels votants eren del nucli antic –se’ls va fer una crida al vot–, però hi podia prendre part tot el poble. A Anglès hi viuen unes 5.500 persones, 3.000 de les quals són majors d’edat.

LA XIFRA

203
veïns
van participar en l’enquesta en línia de l’Ajuntament per valorar el canvi de circulació del barri vell.

“No passa res per canviar les coses”

Desset treu ferro al fet que aquesta proposta de l’Ajuntament no hagi tingut bona acollida: “Fem marxa enrere i ja està. No passa res per canviar les coses. Estem aquí per servir la gent tan bé com puguem.” “No havia estat amb la voluntat de molestar”, amb referència als carrers Comerç i d’Avall. No hi havia hagut ni recollida de signatures –diu. La consulta “és una manera que la gent participi”. La renovació del nucli antic forma part del pla de barris, que inclou l’hotel d’entitats i l’arcada de Can Verdaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia