Societat

Els equips de rescat estan a menys d’un metre del pou on va caure un nen a Totalán

La galeria horitzontal que s’està excavant per arribar fins al punt on es creu que està el petit Julen arriba a 3,15 dels 4 metres que separen els dos pous

El Consell Audiovisual andalús analitzarà el tractament mediàtic del cas

Els equips de rescat ja estan a menys d’un metre del punt on es creu que està el nen de 2 anys que el passat 13 de gener va caure dins un pou a Totalán (Màlaga).

L’excavació de la galeria horitzontal per arribar fins a lloc on estaria el menor ha progressat aquest divendres fins a 3,15 metres, segons ha informat la Subdelegació del Govern. Es calcula que hi quatre metres entre el pou on va caure el petit Julen i el que s’ha excavat en paral·lel per accedir-hi.

Des del migdia, han aterrat a la zona de treball tres helicòpters, el primer dels quals amb material explosiu que ha recollit a Sevilla perquè el dispositiu no es quedi en cap moment sense provisions d’aquest material per fer microexplosions que ajudin a foradar la roca.

Els altres dos helicòpters han traslladat quatre guàrdies civils de l’Equip de Muntanya, especialistes en espeleologia i microvoladures des de Palma i Cantàbria (dos de cada lloc), per reforçar el dispositiu de rescat per si fos necessari fer relleus, han afegit aquestes fonts.

La duresa del terreny trobat en la perforació d’aquesta galeria horitzontal ha obligat fins ara els especialistes a realitzar tres petites explosions controlades, l’última d’elles aquest matí.

Cadascuna d’aquestes microvoladures suposa un procés de més de dues hores, entre que es perforen els orificis on es col·locaran les càrregues, s’instal·len els explosius, es procedeix a la detonació i s’extreu l’aire contaminat i els gasos que es concentren al túnel.

Toc d’atenció del CAA

El Consell Audiovisual d’Andalusia (CAA) analitzarà el tractament mediàtic de l’accident i rescat a Totalán per part de les principals televisions davant la possibilitat que “s’hagin vulnerat drets fonamentals dels familiars del menor”, segons un comunicat.

En anteriors ocasions, amb motiu d’altres successos tràgics o violents, el Consell ha insistit la necessitat que els mitjans de comunicació mantinguin un “respecte absolut dels drets fonamentals de les persones involucrades, com el dret a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge”.

Així mateix, el CAA ha reclamat a les televisions que “fugin del groguisme i de la espectacularització d’aquests casos, acudeixin sempre a fonts fiables i evitin la difusió de rumors que contribueixin al desassossec dels familiars afectats per una determinada tragèdia mediàtica”.

Per contribuir a un tractament adequat d’aquest tipus de casos als principis bàsics del periodisme, el CAA ha aprovat en els últims anys recomanacions sobre l’aparició de menors en emissions relatives a successos luctuosos o dramàtics, la guia de bones pràctiques per al tractament informatiu de les desaparicions, o la guia per al tractament de processos judicials, en la qual s’inclou un apartat específic sobre el tractament de casos que involucren menors d’edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres